Voor het negende jaar op rij: Dag van de BHV · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

Voor het negende jaar op rij: Dag van de BHV

maandag 02 november 2020

LANDELIJK – De impact die het coronavirus heeft op het bedrijfsleven is groot. Ook de BHV’ers merken daar de gevolgen van. Wat gebruikelijk was bij een calamiteit, is opeens een risico geworden en richtlijnen bij hulpverlening worden telkens aangescherpt. Dit vraagt van bedrijfshulpverleners om van tevoren goed na te denken over hun inzet. Want ook in tijden van corona zetten de BHV’ers zich belangeloos in, ten behoeve van de ander. Daarom staan zij op 2 november tijdens de ‘Dag van de BHV’ in het zonnetje.

BHV’er van het Jaar
Belangrijk onderdeel van Dag van de BHV is de verkiezing ‘BHV’er van het Jaar’. De verkiezing is geen wedstrijd, maar een zoektocht naar het mooiste voorbeeld dat het belang van bedrijfshulpverlening uitstraalt. Dit jaar is gekeken naar een daadwerkelijke inzet van de bedrijfshulpverlener tijdens een calamiteit. Met deze verkiezing bedanken we alle BHV’ers nog eens extra voor hun bijzondere inzet. Een onafhankelijke jury kiest het mooiste voorbeeld tot BHV’er van het Jaar. Aan deze eretitel is een prachtige kristalglazen gegraveerde award verbonden, een oorkonde en twee cheques van elk 1000 euro. Een van de cheques schenkt de BHV’er van het Jaar aan een door hem/haar uitgekozen Goed Doel.

Top 5
De Top 5 van kandidaten voor de titel ‘BHV’er van het Jaar 2020’ zijn bekend gemaakt op de website. Wie de winnares van 2019, Marlies Venema van het Elkerliek Ziekenhuis, opvolgt wordt maandag 2 november bekendgemaakt. Naast deze Top 5 van nominaties vragen we ook aandacht en waardering voor de inzet van alle BHV’ers, die zich ook tijdens de Covid-19 periode belangeloos inzetten, ten behoeve van de ander. Laten we ze een hart onder de riem steken!

Dag van de BHV
Voor het 9e jaar op rij vraagt de stichting Dag van de BHV op de eerste maandag van november speciale aandacht en waardering voor de inzet van de circa 500.000 bedrijfshulpverleners in Nederland. Deze BHV’er die zich -óók in tijden van corona- niet inzet voor zichzelf, maar juist voor de ander. Dé dag waarop bedrijven en organisaties door heel Nederland hun BHV’ers in het zonnetje te zetten en niet-BHV’ers te laten merken hoe belangrijk BHV is. Sleutelwoorden zijn: besef, waardering en support.

Thema 2020
Het thema voor Dag van de BHV 2020 luidt “Dan vertrouw ik op jou”. Het thema is toepasbaar op tal van situaties en onderlinge verhoudingen die betrekking hebben op zowel de veiligheid binnen de eigen organisatie als ook op situaties in het publieke domein. In het magazine en op al het promotiemateriaal wordt het thema toegelicht.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
 • 00:00 - 07:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 07:00 - 09:00
  De moarnsshow
  Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
 • 09:00 - 17:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 17:00 - 19:00
  Hitz op Tongersdei
  Sjoerd Gjalt de Vries
 • 19:00 - 20:00
  Jazz Go Blue
  Gert Nitters
 • 20:00 - 21:00
  Country Trail
  Albert de Vries
 • 21:00 - 00:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?