Voorinschrijving unieke fietstocht rondom Lauwersmeer geopend · Foto('s): Martijn Möllers
  Martijn Möllers

Voorinschrijving unieke fietstocht rondom Lauwersmeer geopend

vrijdag 28 april 2017

Lionsclub Dokkum Bonifatius organiseert zaterdag 27 mei voor de eerste keer een fietstocht rondom het Lauwersmeer. De start is tussen 08.00 en 10.00 uur bij VV Dokkum en vanuit daar kunnen twee afstanden gefietst worden: 65 of 100 kilometer. De toertocht is geschikt voor deelnemers op racefiets, toerfiets, tandem of e-bike. Deelname kost 10 euro, die geheel ten goede komt aan Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Noordoost-Friesland. Inschrijven kan op de dag zelf, maar voorinschrijven met korting is vanaf nu mogelijk op www.fietstochtlauwersmeer.nl

De prachtige route voert langs Unesco Werelderfgoed De Waddenzee en Nationaal Park Lauwersmeer. De route is makkelijk te volgen door de uitgezette pijlen op de weg. Onderweg is er één stempelpost en komen deelnemers twee verzorgingsposten tegen. Daar krijgen zij iets te eten en drinken en na afloop ontvangt iedere deelnemer een leuke Dokkumer attentie. De Lauwersmeer- en Waddentocht is op 27 mei de enige georganiseerde toertocht in Noord-Nederland en één week voor de Fietselfstedentocht de ideale laatste voorbereiding of training voor de deelnemers op de racefiets. Voor de deelnemers op toerfiets, tandem of e-bike zijn er op de route veel gelegenheden op prachtige locaties om even af te stappen voor een kopje koffie/thee of lunch onderweg.

Martijn Möllers, initiatiefnemer bij Lionsclub Dokkum Bonifatius: “Het ‘rondje Lauwersmeer’ is bij fietsers altijd al een favoriet rondje, maar stond nog niet structureel op de toertochtkalender. Als het aan ons ligt is deze eerste editie van de Lauwersmeer- en Waddentocht de opmaat voor een jaarlijks terugkerend evenement.”

Regionale steun
De Lauwersmeer- en Waddentocht heeft brede steun vanuit de regio. Dat blijkt uit de bijdragen door de vele sponsoren, maar ook door de verschillende overheden. De tocht wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de provincies Groningen en Fryslân en de gemeenten Dongeradeel, de Marne en Kollumerland. Möllers: “Door de subsidie van de stuurgroep Lauwersmeer en bijdragen van sponsoren kunnen de opbrengsten uit inschrijvingen geheel ten goede komen aan het goede doel. We hopen dus op een groot aantal deelnemers om op die manier zoveel mogelijk geld in te zamelen én zoveel mogelijk mensen op een sportieve manier te laten genieten van onze prachtige regio!”

Voor meer informatie over onder andere de route en inschrijving: www.fietstochtlauwersmeer.nl, op de Facebookpagina fietstochtlauwersmeer of Twitteraccount @fietstochtLM.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Voorinschrijving unieke fietstocht rondom Lauwersmeer geopend · Foto('s): Martijn Möllers
  Martijn Möllers

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 18:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 18:00 - 19:00
    Lytse Klankjes
    Jikke Wiersma
  • 19:00 - 21:00
    Leafde foar Muzyk
    Klaske Ferwerda
  • 21:00 - 23:00
    De Smachtwacht
    Mark en Frank Spijkers
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio