VV Anjum en VV ONT in vermakelijk duel naar gelijkspel · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

VV Anjum en VV ONT in vermakelijk duel naar gelijkspel

zondag 13 oktober 2019

Op Sportpark Douwekamp in Opeinde heeft Anjum het eerste punt van dit seizoen behaald door in een vermakelijk en open duel met 3-3 gelijk te spelen tegen ONT.

Het eerste gevaar kwam van de zijde van Anjum. Een vrije trap vanaf de rechterzijde werd achter keeper Hidde Ament gewerkt, maar om onverklaarbare reden werd deze goal afgekeurd uit de counter mistte Michel Weisser voor open doel. Even later kwam ONT er via de linkerkant gevaarlijk uit, Michel Weisser wist Lolke Dijkstra deze keer wel te verslaan en de score te openen, 1-0. ONT speelde erg makkelijk onder de druk van Anjum uit. Na een klein kwartier redde Lolke Dijkstra uitstekend op een vrije trap van Hielke Knippels. Anjum komt op gelijke hoogte nadat een corner door Stephan Overkempe achter Hidde Ament gekopt wordt, 1-1. Uit een counter komt Hielke Knippels één-op-één met Lolke Dijkstra te staan, zijn inzet belandde echter recht in de handen van de Anjum keeper. Na een mooie aanval komt ONT doormiddel van een goal van Dennis Bakker wederom op voorsprong, 2-1. ONT rijgt kans op kans, maar verzuimt te scoren. Stephan Overkempe profiteert van een fout in de verdediging van ONT, vlak voor tijd maakt hij de 2-2.

Nadat een blessure bij de scheidsrechter min of meer weggemasseerd is door een in allerijl  ingevlogen masseuse, wordt het tweede bedrijf met een aanzienlijke vertraging gestart. Het eerste gevaar is van Michel Weisser, zijn inzet wordt echter naast gekeken door Lolke Dijkstra. Anjum krijgt een strafschop toegekend na een vermeende overtreding op Stephan Overkempe. Pope Bauke Holwerda profiteert hiervan en zet Anjum op een 2-3 voorsprong. Hierna zet ONT vol druk. Lolke Dijkstra redt op een inzet van Dion Smits, en ook een inzet van Michel Weisser is hij de baas. Uiteindelijk moest Lolke Dijkstra zich voor de derde maal gewonnen geven nadat Michel Weisser de bal net buiten het bereik van de Anjumer keeper wist te werken. Hierna waren er nog speldenprikjes van beide zijden, maar echter gevaarlijk werd het niet meer.

Zaterdag 19 oktober speelt Anjum op Sportpark It Kolkenfjild in Anjum tegen Minnertsga. Aanvang: 14:30 uur.

Scoreverloop:
6’ 1-0: Michel Weisser
17’ 1-1: Stephan Overkempe
31’ 2-1: Dennis Bakker
43’ 2-2: Stephan Overkempe
55’ 2-3: Pope Bauke Holwerda
83’ 3-3: Michel Weisser

Scheidsrechter: Dhr. G. van Ekelenburg
Toeschouwers: 133

Verslag: Nico Dijkstra

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 19:00 - 21:00
  Leafde foar muzyk
  Klaske neemt je mee in haar liefde voor muziek, met de mooiste muziek door haar uitgekozen.
 • 21:00 - 23:00
  De Smachtwacht
 • 23:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact