VV Anjum verliest van SC Twijzel · Foto('s): Burt Sytsma Photography
  Burt Sytsma Photography

VV Anjum verliest van SC Twijzel

zondag 08 december 2019

Op Sportpark It Kolkenfjild is Anjum er niet in geslaagd om de overwinning voor zich op te eisen. De wedstrijd eindigde in 1-3, bij rust was de stand 1-2.

De eerste grote kans was voor Anjum. Stephan Overkempe faalde echter oog in oog met Tristan van Wieren. Even later stuurde Gerwin Dijkstra met een steekbal Johan Boersma op de keeper van Twijzel af, zijn schot mistte echter kracht. De eerste kans voor Twijzel volgde niet veel later. Dit gevaarlijke schot van Wiebe Aardema werd tot corner verwerkt. De corner werd door Wiebe Aardema naast geschoten. Na een kwartier zette Arjen Schregardus Anjum op voorsprong, hij kopte de bal uit een corner hard binnen, 1-0. Een schot van Wander Meindertsma miste richting en belandde naast de goal van Lolke Dijkstra. Een voorzet van Mark Jansma werd door Stephan Overkempe net over gekopt. Na een half uur kwam Twijzel op gelijke hoogte nadat Peter Poortman door de defensie van Anjum zigzagde en Lolke Dijkstra kansloos liet, 1-1. Even later profiteerde Jelle Pilat van een glijpartij in de Anjumer defensie, 1-2. Johan Boersma faalde op slag van rust in een één-op-één situatie met Tristan van Wieren.

Koud uit de kleedkamers kreeg Anjum een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Tristan van Wieren redde met uiterste krachtsinspanning op het schot van Pope Bauke Holwerda, de rebound werd door Stephan Overkempe op de kruising geschoten. Het spel golfde de hele tweede helft behoorlijk op en neer zonder echt gevaarlijke kansen. Tot Peter Poortman een kwartier voor tijd aan de aandacht van de Anjumer defensie wist te ontsnappen en op werkelijk prachtige wijze binnen wist te koppen, 1-3. Anjum zette hierna nog wel aan, maar tot een resultaat leidde dit echter niet meer.

Zaterdag 14 december speelt Anjum op Sportpark Achter de Molen in en tegen Veenhuizen. Aanvang: 14:00u !!!

Scoreverloop:
15’ 1-0: Arjen Schregardus (ANJ)
31’ 1-1: Peter Poortman (TWZ)
33’ 1-2: Jelle Pilat (TWZ)
76’ 1-3: Peter Poortman (TWZ)

Scheidsrechter: Dhr. M. Rozema
Hoofdsponsor Anjum: Scheepspark B.V. te Lauwersoog
Pupil van de week: Renze Stiemsma (JO10-1)