VV Buitenpost speelt gelijk tegen FC Burgum · Foto('s): Hans Zwamborn
  Hans Zwamborn

VV Buitenpost speelt gelijk tegen FC Burgum

zondag 11 augustus 2019

Zaterdag speelden VV Buitenpost en FC Burgum hun eerste oefenwedstrijd in aanloop naar het nieuwe seizoen. In Burgum eindigde het duel in 1-1.

Buitenpost kreeg de meeste en beste kansen in de wedstrijd en miste zelfs een penalty, maar Burgum bleek een meer dan prima tegenstander. Voor Burgum scoorde Justus Boomsma. Rudmer Loonstra maakt in de laatste minuut gelijk voor de Blauwkes.

Verdiende gelijkmaker

In de eerste helft was de beste kans van Buitenpost voor Rob Dijkstra. Zijn schot op doel werd geblokt. Net voor rust wist Justus Boomsma voor de thuisploeg te scoren. In de tweede helft kwam Rudmer Loonstra een-op-een voor de keeper, maar zijn poging mislukte. Robin Huisman de Jong kreeg een uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker vanaf elf meter. Maar zijn strafschop ging er niet in. Uiteindelijk zette Loonstra de meer dan verdiende gelijkmaker op het scorebord.

Positief verrast

Na zeven trainingen was het een eerste testcase voor de ploeg van de nieuwe trainer Jasper Bouma. Hij toonde zich na afloop redelijk tevreden. “We hebben weinig kansen weggegeven. Hun goal viel in de omschakeling na een slordige fase van ons. Ik was positief verrast door ons niveau aan de bal. We hebben vooral in de tweede helft een aantal dikke kansen gecreëerd. Maar ook complimenten aan Burgum. Dat is een heel goede tweedeklasser”, aldus Bouma. Het was een bijzondere wedstrijd voor Bouma. In zijn eerste officiële wedstrijd voor Buitenpost mocht hij het opnemen tegen de fusieclub van Bergum en BCV. Twee clubs waarbij hij heeft gevoetbald. Hij was bovendien tot afgelopen seizoen trainer van BCV.

Dinsdag en zaterdag

Dinsdagavond om 19.00 uur speelt Buitenpost opnieuw een oefenwedstrijd. PKC ’83 is dan de tegenstander op sportpark De Swadde. Zaterdag is er weer een thuiswedstrijd. Om 14.30 uur wordt er dan geoefend tegen Broekster Boys.

VV Buitenpost speelt gelijk tegen FC Burgum · Foto('s): Hans Zwamborn
  Hans Zwamborn

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Harteklanken
  Tijdens het ontbijt op zaterdagochtend brengt RTV NOF geestelijke Harteklanken.
 • 09:00 - 11:00
  Klankbord
  Geestelijk verzoekplaten programma. Tijdens het programma bestaat de mogelijkheid om telefonisch een lied met een boodschap aan te vragen voor een zieke of jarige of gewoon zomaar.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Hollandse toppers
  Elke zaterdagavond hoor je Tinus uit je speakers komen. De gezelligste hits en meezingers komen voorbij in Hollandse toppers!
 • 20:00 - 23:00
  Hollands op zijn best
  Nederlandstalig verzoekplaten-programma voor iedereen, voor jong en oud. Bel voor een plaat naar (0511) 44 12 02.
 • 23:00 - 00:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact