VV Buitenpost wordt niet beloond in Staphorst · Foto('s): Hans Zwamborn
  Hans Zwamborn

VV Buitenpost wordt niet beloond in Staphorst

zondag 10 november 2019

VV Buitenpost speelde zaterdag een goede wedstrijd in Staphorst. Het duel leek op 0-0 af te stevenen totdat er halverwege de tweede helft jammerlijk een eigen doelpunt werd gemaakt. Na de 1-0 moesten de Blauwkes op zoek naar de gelijkmaker maar al snel viel de 2-0. De thuisploeg liep uiteindelijk uit naar 3-0. “Jammer, we hadden we een punt verdiend. Het stond verdedigend goed en Staphorst had moeite kansen tegen ons te creëren. Helaas werd ons harde werken niet beloond”, aldus Buitenpost-trainer Jasper Bouma.

Zware tegenstander
In de lastige uitwedstrijd tegen een top 5-kandidaat stond Buitenposter Halbe Elsenga na blessureleed voor het eerst in de basis dit seizoen. Buitenpost begon goed tegen VV Staphorst. De spitsen van de thuisploeg kwamen niet in het verhaal voor. “We hadden een iets meer verdedigende organisatie. Dat moet ook wel tegen zo’n zware tegenstander”, verklaarde Bouma. In de eerste helft gebeurde er weinig en wist Staphorst tot niet één uitgespeelde kans te komen. Daartegenover lukte het Buitenpost ook niet om een mogelijkheid te creëren. “Toch gingen we met een goed gevoel de kleedkamer in. We hadden niets weggegeven, dat gaf vertrouwen.”

Uit de schulp
Na rust kroop Buitenpost langzaam uit de schulp. Het leidde tot een grote kans voor Rolf Dijk die de 0-1 had kunnen maken. Zoals vaker, valt het doelpunt dan aan de andere kant. Door balverlies van Buitenpost kon Staphorst een aanval opzetten. Een scherpe voorzet werd vervolgens door verdediger Jelmer Vos in eigen doel gelopen. “Heel spijtig. We hadden zo hard gewerkt om de nul te houden. En dan zie je dat we kwetsbaar zijn. Want direct erop valt gemakkelijk de 2-0 en is de wedstrijd gespeeld.” Dat Staphorst ook nog een derde doelpunt maakt, was tekenend voor de fase waarin de Blauwkes zich verkeren.

Bekerwedstrijd
Over twee weken speelt Buitenpost weer een uitwedstrijd. Dan is HZVV uit Hoogeveen de tegenstander. Aanstaande zaterdag staat er een bekerwedstrijd op het programma, dan wordt er in Leeuwarden gespeeld tegen Blauw Wit ’34. De Leeuwarders wonnen zaterdag met maar liefst 1-10 van VV Groningen en staat bovenaan in de eerste klasse E. Bouma: “Blauw Wit draait op volle toeren. We moeten laten zien waarom wij in de hoofdklasse spelen en zij in de eerste.”

Opstelling Staphorst: René Oosterhof, Chris van Houten (46. Johnny de Vries), Ewald Koster, Dirk Muis, Reinier Crediet, Martin Van ’t Ende, Martijen Brakke, Marlon Luchtenberg, Mark Schra, Justin Benjamins (43. Stan Haanstra), Mike Reuvers

Opstelling Buitenpost: Kevin van der Meulen, Wim de Vries, Robin Huisman de Jong, Jelmer Vos, Danny Boersma, Halbe Elsenga (75. Martijn Douma), Rob Dijkstra, Joran Olijve, Rolf Dijk, Rudmer Loonstra, Jorrit Terpstra (76. Rik Weening)

Scoreverloop: 69. Jelmer Bos 1-0 (eigen doelpunt), 73. Martijn Brakke 2-0, 85. Stan Haanstra 3-0

Gele kaart: Dirk Muis (Staphorst), Jorrit Terpstra, Rob Dijkstra (Buitenpost)

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00