VV Zwaagwesteinde lijdt vijfde nederlaag op rij

Zondag 03-11-2019
DE WESTEREEN - Zwaagwesteinde heeft afgelopen zaterdag de vijfde nederlaag op rij geleden. ´It Fean ‘58 was met 1-3 te sterk op sportpark De Wieken.

Dat het momenteel bij de Westereenders niet lekker draait is een understatement en afgelopen zaterdag liep men na een dikke 5 minuten alweer achter de feiten aan. Erwin Tabak won bij de middenlijn het duel van Robin Feenstra en kon vervolgens zonder dat hem ook maar een strobreed in de weg werd gelegd richting doelman Marvin Heidstra. Tabak plaatste het leer vervolgens rustig door de benen van Heidstra: 0-1.
In de rest van het saaie eerste bedrijf gebeurde er maar weinig. It Fean ‘58 had iets de overhand maar deed hier verder niks mee. Namens Zwaagwesteinde kreeg Dennis Stienstra een schietkans (ruim naast), terwijl vlak voor rust aanvoerder Marco van Leijen misschien nog wel de beste kans kreeg. In plaats van zelf te schieten koos hij voor een breedtepass op de meegelopen Lieuwe de Roos, maar aangezien deze bal niet aankwam bleek dit een foute keuze.

Na rust schakelden de mannen uit Surhuisterveen een tandje bij en nadat er al een beste kans was gemist scoorde Jens Hamstra 5 minuten na de thee de tweede. Een simpele intikker voor de Feanster spits, aangezien er in zijn buurt geen Westereender te bekennen was. Diezelfde Hamstra hielp nog een beste kans om zeep, alvorens er met inbrengen van de niet fitte Jan Eisma iets meer schwung in het spel van de thuisclub kwam. Op aangeven van Eisma wist Lieuwe de Roos van dichtbij zelfs de aansluitingstreffer te produceren, maar een slotoffensief kwam nimmer van de grond. Sterker nog: de Feansters hield de thuisploeg in leven door enkele behoorlijke kansen om zeep te helpen. Toen Lieuwe de Roos 5 minuten voor tijd eigen balverlies wat al te overijverig wilde herstellen, legde arbiter De Wit de bal op de stip, al leek De Roos toch vooral de bal te raken. Jens Hamstra benutte de strafschop en daarmee was de wedstrijd wel gespeeld.

Zwaagwesteinde heeft nu op de ranglijst alleen nog Nijland onder zich staan, dat nog geen enkel punt wist te verzamelen. Volgende week speelt de equipe van Kleefstra en Spek in Kollum tegen de plaatselijke vv. De eveneens gepromoveerde oranjehemden staan met 15 punten op een knappe tweede plaats.

©Verslag: Ronald van Gennep
©Foto’s: Henri van Wieren

terug naar overzicht
VV Zwaagwesteinde lijdt vijfde nederlaag op rij
© Foto's: Henri van Wieren

Vandaag op de radio

00:00-08:00 | RTV NOF Nonstop
08:00-09:00 | Harteklanken
09:00-11:00 | Klankbord
11:00-14:00 | Weekend Nieuwsshow
14:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-20:00 | Hollandse toppers
20:00-23:00 | Hollands op zijn best
23:00-00:00 | Hollandse Nacht
Klik hier voor programma- informatie