VV Zwaagwesteinde verliest nipt van Be Quick Dokkum · Foto('s): Henri van Wieren
  Henri van Wieren

VV Zwaagwesteinde verliest nipt van Be Quick Dokkum

zondag 06 oktober 2019

Zwaagwesteinde is tegen Be Quick Dokkum tegen de eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. De gasten hadden genoeg aan een doelpunt in het eerste bedrijf: 0-1

Een fikse tegenvaller voor de thuisclub was het geblesseerd afhaken van Jan Eisma in aanloop naar deze wedstrijd. Want tegen de niet zo zekere ogende Dokkumer defensie zou dit een behoorlijk wapen zijn geweest. Ook zonder de rappe aanvaller kreeg Zwaagwesteinde voor rust overigens de nodige kansen.

Al in de eerste minuut kon Erik Vellinga opstomen richting doelman Eelke Kooistra. Zijn poging ging echter volledig de mist in. Na een kwartier spelen profiteerde Ronaldo Jansen bijna van een Dokkumer fout (net over) en Jan Venema schoot in het zijnet en kopte voorlangs. De gasten namen gaandeweg de eerste helft het initiatief. Het was echter een half uur wachten op een kans, die ook maar gelijk werd omgezet in een doelpunt. Henk van der Wal leed knullig balverlies, waarna Frits Veenema collega Rindert Ykema vrij voor doelman Marvin Heidstra zette en Ykema faalde niet: 0-1. In het vervolg bleef Be Quick beter en vlak voor rust schampte een Dokkumer kopbal nog het doelhout.

Net als voor rust kreeg Zwaagwesteinde ook in de eerste minuut na rust gelijk een kans. Ex Be Quick speler Lars Rozema raakte de paal. In het vervolg waren de gasten net als voor rust de beter voetballende ploeg en er kwamen ook kansen om de wedstrijd te beslissen. Doelman Heidstra bleek echter tot tweemaal toe een sta in de weg, terwijl Frits Veenema de bal net over punterde. Zwaagwesteinde bleef zo in de wedstrijd en kreeg via Ronaldo Jansen ook nog een behoorlijke kans, de spits kopte het leer uit een vrije trap echter net over. Zo’n 10 minuten voor tijd legde diezelfde Jansen de bal uit een vrije trap met het hoofd terug tot bij Lars Rozema. Die zag zijn inzet echter klemvast worden gepakt door de solide doelman Kooistra. Aan de andere kant leek Gert Jan Koopmans het duel dan toch te beslissen, toen hij eerder bij de bal was dan goalie Heidstra, deze vervolgens omspeelde, maar er toch niet in slaagde om de bal in het lege doel te werken. Zo bleef het spannend en hield Zwaagwesteinde zicht op een punt. Zoals gebruikelijk in deze situaties werd ook nu centrale verdediger Henk van der Wal als stormram in de spits geposteerd. Maar waar het de afgelopen twee wedstrijden op beslissende momenten meezat, wilde de bal nu maar niet goed vallen en Be Quick bleef eigenlijk relatief eenvoudig overeind.

Volgende week treft het keurkorps van Kleefstra en Spek VEV ‘67. De geelhemden uit Leek beleven een teleurstellende seizoenstart en zullen na de verrassende nederlaag bij Veenwouden uit zijn op revanche.

©Verslag: Ronald van Gennep

©Foto’s: Henri van Wieren

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00