De Opstap en Weide Sompe Wâldwykein in WNS

Zaterdag 14-09-2019
DE WESTEREEN - Begin september gaf de stichting De Opstap aan zich door een gebrek aan vertrouwen in de gemeente terug te trekken uit de plannen voor het stationsgebouw bij het Transferium Feanwâlden. In de Weekend Nieuwsshow gaf VVD raadslid Cor Schat een reactie hiervoor. Verbazing was er vooral dat de Raad dit bericht uit de media moest horen. Hij heeft daarom vragen gesteld aan de wethouder Wielstra. Ondernemer van de week was Dijk Optiek. Eigenaar Theo Dijk vertelde over zijn werk als opticien. Het is een familiebedrijf en verkoopt brillen, contactlenzen en zonnebrillen op sterkte.

Volgend weekend is er in Brantgum een wandeltocht voor het goede doel. Roely Wiersma: ‘Het vinden van de goede doelen zoeken wij altijd dichtbij, wij krijgen steeds meer ervaring in de organisatie, Een tip voor bij het wandelen is om laagjes aan te trekken.’ Het laatste Simmerblomke was dit jaar voor Aafke Bosma. Aangeefster Doutie Wouda vertelde over het onfortuinlijke ongelukje met de fiets van haar vriendin en dat zij daarom het bloemetje verdiende. Verslaggeefster Janneke de Boer bracht een bezoek aan de open dag van NNDI en Klaas Westra Transporten. Prijsvraagsponsor groenteman Klaas van der Meer vertelde over de citrusvruchten die nu weer verkrijgbaar zijn.

In het laatste uur werd er meerdere keren geschakeld met verslaggeefster die naar de binnenstad van Dokkum gegaan was om verslag te doen van de open monumenten dag. Thema van dit jaar Plekken van Plezier. In de studio schoof Pietrik Elzinga aan om te vertellen over het Weide Sompe Wâldwykein van volgende week. Naast de Sintrale As zijn er extra fiets- en wandelroutes aangelegd. Dit weekend is er de mogelijkheid om de gebiedsontwikkeling te laten zien.

Er werd ook contact gezocht met Roel Dijkstra over de actie die dinsdag in Feanwâlden plaatsvind. ‘Wij willen de aandacht blijven houden op het dorpshuis Feanwâlden. We gaan in het dorp aan waslijnen met hemden te hangen. Dit om te laten zien dat Feanwâlden niet in zijn hemd gezet moet worden nu de centen voor het geplande dorpshuis opgeschort zijn.

De Weekend Nieuwsshow is iedere zaterdag tussen 11:00 uur – 14:00 uur te beluisteren op RTV NOF en terug te luisteren in de herhaling op zondag. Ook een interessant onderwerp? Mail naar wns@rtvnof.nl.

terug naar overzicht
VVD Raadslid Cor Schat over de terugtrekking van de Stichting uit het station FeanwâldenEigenaar Theo Dijk van Dijk OptiekPietrik Elzinga over het Weide Sompe Wâldwykein
© Foto's: Esther Leystra

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie