Waddenpost, laat eens wad van je horen · Foto('s): 

Waddenpost, laat eens wad van je horen

dinsdag 03 september 2013

Waddenpost is een spiksplinternieuw online waddenplatform, dat van onder tot boven de wadden ademt. Ameland is de basis, maar het onderwerp is breder: Waddenpost.nl ontsluit artikelen, blogs, gedichten, foto’s en filmpjes van een grote verscheidenheid aan onderwerpen met één grote gemene deler: het waddengebied.

De rode draad van de website wordt gevormd door de wetenswaardigheden over de Waddenzee, de Waddeneilanden en de Waddengemeenten op het vasteland van Nederland, Duitsland en Denemarken. Of het nu gaat over de natuur, cultuur of het weer; alle onderwerpen passeren de revue in woord, foto of bewegend beeld. Elke waddenliefhebber die kan schrijven, fotograferen en filmen kan Waddenposter worden en zelf bijdragen aan een nog uitgebreidere verzameling informatie over het gebied.

Waddenpost staat aan het begin van een gemeenschap liefhebbers die zichzelf en elkaar inspireren en anderen enthousiasmeren over dit gebied dat grotendeels werelderfgoed is. Als de website eenmaal voldoende bezoekers heeft gaan de mensen die bijdragen, de Waddenposters, nog aan hun publicaties verdienen ook. Een uitgelezen kans voor werkloze journalisten, fotografen met een te dunne orderportefeuille en waddengekken die ook wel wat willen bijverdienen.

Initiatiefnemer van Waddenpost is Jeanet de Jong, journalist op Ameland en eigenaar van Persbureau Ameland. Zij zag steeds meer correspondenten en fotografen om zich heen werkloos worden en ook haar eigen opdrachtgevers bleven bezuinigen op de opdrachten. De Jong zat niet bij de pakken neer maar ging over tot actie en startte in deze tijd van crisis een initiatief waar zijzelf en velen met haar nog vele jaren plezier van zullen hebben. Het waddengebied gedijt er ook nog eens uitstekend bij: het werelderfgoed en de gebieden daar omheen zijn het stralende middelpunt!

 

www.waddenpost.nl

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
 • 00:00 - 07:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 07:00 - 09:00
  De moarnsshow
  Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
 • 09:00 - 19:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Tjerkje Broersma
 • 21:00 - 23:00
  Wat Draaie Menu
  Martin van der Velde
 • 23:00 - 00:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?