Wat vindt u van de Haadwei in Damwâld? · Foto('s): Dantumadiel / Peter Tromp
  Dantumadiel / Peter Tromp

Wat vindt u van de Haadwei in Damwâld?

maandag 09 december 2019

Na de aanleg van de Sintrale As is de Haadwei in Damwâld heringericht. Diverse omwonenden en andere belanghebbenden hebben meegedacht over de nieuwe inrichting van de weg. Wat vinden zij er, ruim een jaar later, van? Dat heeft een onafhankelijk verkeersadviesbureau onderzocht. Het bureau heeft bijvoorbeeld gemeten hoeveel verkeer er gebruik maakt van de Haadwei en of er te hard wordt gereden. Ook is aan omwonenden gevraagd wat die van de weg vinden en is er geobserveerd hoe de verschillende verkeersdeelnemers zich gedragen op de kruisingen.

Alle onderzoeksresultaten zijn verwerkt in een evaluatierapport. Het college van B&W wil graag horen wat inwoners en ondernemers van het evaluatierapport vinden. Daarom is het volledige rapport en een samenvatting ervan op de gemeentelijke website geplaatst. Wie wil reageren op het rapport, kan tot uiterlijk 6 januari 2020 een e-mail sturen naar haadwei@dantumadiel.frl. De gemeente neemt alleen reacties in behandeling die zijn voorzien van naam en adresgegevens. De reacties worden vertrouwelijk behandeld.

Ga voor het rapport en de samenvatting naar: www.dantumadiel.frl/nieuwsoverzicht-0/evaluatie-haadwei-damwald

Wat vindt u van de Haadwei in Damwâld? · Foto('s): Dantumadiel / Peter Tromp
  Dantumadiel / Peter Tromp

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Lytse klankjes
  Lytse klankjes is een geestelijk programma bij RTV NOF voor de jonge luisteraars.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Gospelmuziek uit Noordoost-Friesland, maar ook van ver daarbuiten.
 • 21:00 - 22:00
  Geloven & Beleven
  Wekelijks ontvangen we een gast met wie gesproken over het geloof. In het gesprek wordt gesproken over persoonlijke ervaringen en de rol van het geloof in het leven van de gast.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?