Wederom 1 miljoen subsidie toegekend aan projecten vanuit de Versnellingsagenda · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

Wederom 1 miljoen subsidie toegekend aan projecten vanuit de Versnellingsagenda

vrijdag 13 mei 2022

REGIO – Tot 1 maart konden initiatiefnemers van projecten in de regio Noordoost-Fryslân een subsidieaanvraag indienen voor de subsidieregeling Versnellingsagenda. Projecten die de economie in de regio stimuleren, komen in aanmerking voor deze regeling. Voor het aanvragen van subsidies boven de € 25.000 wordt de regeling drie keer per jaar opengesteld. In deze eerste openstelling van 2022 ontvangen vier projecten maar liefst € 1.077.252,40 subsidie. De tweede openstelling voor deze categorie is op dit moment geopend tot en met 31 mei. De volgende projecten hebben inmiddels subsidie toegekend gekregen:

Project: Van thuiszittende jongere naar ijzersterke vakman
Een vernieuwende aanpak om thuiszittende jongeren te verbinden met de regionale metaalindustrie. Zorgbedrijf Going, De Jager RVS, en OBM Noord hebben de handen ineengeslagen om thuiszittende jongeren met de juiste begeleiding en persoonlijke aandacht op te leiden tot ijzersterke vakmannen en vrouwen. Een win-winsituatie voor de jongeren en de metaalsector in regio Noordoost-Fryslân.

Project: Basisstructuur en regiefunctie recreatie en toerisme
Onze regio kent veel initiatieven en activiteiten in de toeristische sector. Met de basisstructuur en regiefunctie worden de krachten van deze individuele initiatieven gebundeld, aanbod en netwerken worden verbonden zodat er gezamenlijk gewerkt kan worden aan een sterke toeristische sector. Stichting RMT wil samen met NHL Stenden en de gemeenten in Noordoost-Fryslân met dit project de toeristische initiatieven verbinden, verbeteren en behouden.

Project: Sign Again
Met het project worden niet alleen afvalproducten van Probo Sign gerecycled tot circulaire producten, maar het project biedt ook nieuwe kansen voor ontwikkel- en arbeidsplaatsen vanuit Dokwurk. De projectpartners gaan gebruikmaken van elkaars kennis en ervaring, wat zorgt voor nieuwe arbeidsplaatsen, nieuwe producten en een meerwaarde voor de circulaire economie.

Project: Insectenkweek als diervoeder
In de afgelopen periode hebben Firma van der Hem en Mts. Binnema vooronderzoek gedaan waaruit is gebleken dat insectenkweek een toegevoegde waarde is voor het sluiten van de kringloop in de agrarische sector. Insecteneiwitten zijn een vervanging voor soja, dat geïmporteerd moet worden. Met de bijdrage uit de Versnellingsagenda wordt de insectenkweek geoptimaliseerd en de gezondheidseffecten bij kippen, die de eiwitten toegediend krijgen, in kaart gebracht. De gewenste resultaten moeten tot een 1-ster keurmerk leiden.

In totaal zijn nu 56 projecten toegekend vanuit de Versnellingsagenda. Projecten kunnen uit de.Versnellingsagenda maximaal 65% van de totale projectkosten gesubsidieerd krijgen. Dit geldt ook
voor kleinere projecten tot € 25.000, die het hele jaar door ingediend kunnen worden. Hiervoor is in 2022 in totaal € 500.000 beschikbaar. Op dit moment is de tweede periode voor subsidieaanvragen boven de € 25.000 euro geopend tot en met 31 mei.

Ben je nieuwsgierig wat de Versnellingsagenda Noordoost-Fryslân voor jou kan betekenen? Bekijk de website van Stichting Qop: www.qop.nl De adviseurs van Qop denken graag mee vanaf een
projectidee.

Auteur: Redactie RTVNOF

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 07:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
 • 07:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 09:00 - 11:00
  Kerkdienst
  Iedere zondagochtend kunt u luisteren naar een kerkdienst uit onze regio.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow (Herh.)
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 16:00
  Runwei Sport
  Het sportprogramma van RTV NOF met live verslag van alle sporten uit Noordoost-Friesland. Naast voetbal ook veel aandacht voor korfbal, volleybal, basketbal, kaatsen meer.
 • 16:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Tobias Post
  Tobias Post vult de zondagavond tussen 18:00 en 20:00 op RTV NOF. In het radioprogramma zal hij het weekend goed afsluiten met de nieuwste muziek, muziek uit de regio en nieuw, onbekend talent!
 • 20:00 - 22:00
  RTV Metalcafé
  RTV Metalcaf elke zondagavond 20-22 uur op je radio!
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2023 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio