Wedstrijd NSC Nijkerk tegen VV Buitenpost niet uitgespeeld · Foto('s): Aalt Guliker
  Aalt Guliker

Wedstrijd NSC Nijkerk tegen VV Buitenpost niet uitgespeeld

zondag 19 januari 2020

Het duel tussen NSC Nijkerk en VV Buitenpost is zaterdag in de tweede helft gestaakt. De stand was op dat moment 2-0 voor de thuisploeg. Nadat er in de wedstrijd schermutselingen ontstonden, laste de scheidsrechter een rustmoment in. Spelers van beide teams kregen daarna een rode kaart. Toen de leidsman vervolgens van de kant van Nijkerk ernstige verwensingen naar het hoofd kreeg geslingerd, besloot hij ontdaan de wedstrijd definitief te staken. Los van wat de KNVB beslist over de resterende 27 minuten, kende de middag alleen maar verliezers.

Vertrouwen

Buitenpost begon in Nijkerk zonder de geblesseerden Wim de Vries en Rob Dijkstra. Robin Huisman de Jong en Rik Weening ontbraken wegens vakantie en doelman Kevin van der Meulen was geschorst. Zijn plek onder de lat werd verdienstelijk overgenomen door Hessel Huisman. Buitenpost-trainer Jasper Bouma zag het duel met vertrouwen tegemoet, nadat er net voor de winterstop goed was gespeeld en er veel aan teambuilding was gedaan tijdens een trainingskamp in Benidorm.

Openingsdoelpunt

Toch was de start van Buitenpost moeizaam. Doelman Hessel Huisman hield zijn ploeg op dat moment op de been. “We hadden moeite druk te zetten door het dynamische spel van NSC”, zei Bouma. Na deze fase kreeg Buitenpost een uitgelezen mogelijkheid op het openingsdoelpunt. Rudmer Loonstra verscheen alleen voor de keeper, maar schoot naast. Aan de andere kant was het na 20 minuten wel direct raak. Huisman wist een afstandschot tegen te houden, maar hij was kansloos op de rebound van Eyup Terlemez: 1-0. Direct daarna verdubbelde NSC de score. Een hoekschop werd koppende verlengd en bij de tweede paal mocht Renee Troost vrij binnentikken. “Zo geef je binnen een paar minuten de wedstrijd weg”, mopperde Bouma. Joran Olijve schoot vervolgens van afstand te onbeheerst en zijn tweede poging werd op een fantastische wijze gepakt door de keeper. Zoals vaker dit seizoen schort het aan scorend vermogen bij de Blauwkes en ontbreekt het aan geluk.

Pittige overtredingen

In de tweede helft ging Buitenpost door met het creëren van kansen. Een kopbal van Loonstra belandde op de lat. Even later kwam Rolf Dijk aan de zijkant goed door, leverde een voorzet af op Loonstra die op zijn beurt Olijve probeerde te vinden. Door een misverstand tussen deze laatste twee strandde de veelbelovende aanval. NSC-spits Yordi Grovenstein kon de score verder uitbreiden, maar had het vizier niet op scherp staan. Onder slechte weersomstandigheden werd de wedstrijd er vervolgens niet beter op. Over en weer maakten de teams pittige overtredingen, maar arbiter Elissen greep niet in. Zo ook niet bij een overtreding (hoog geheven been) tegen Halbe Elsenga en een forse overtreding op Buitenpost-aanvoerder Berend Schootstra. Hierop werd de sfeer grimmiger wat leidde tot duw- en trekwerk. De scheidsrechter besloot de wedstrijd stil te leggen en voerde overleg met beide aanvoerders. De sanctie voor de opstoot was een rode kaart voor Schootstra en NSC’er Kevin van Essen. Dit werd niet door de thuisploeg geaccepteerd en de leidsman werd met een ernstige ziekte uitgescholden. Hierop staakte hij het duel definitief en gaf naderhand nog rood aan Terlemez. “Al met al heel vervelend, ook voor de scheidsrechter. Ik heb dit nog nooit meegemaakt. Zo wil je niet een voetbalmiddag beleven”, reageerde Bouma teleurgesteld. Zaterdag speelt Buitenpost een thuiswedstrijd tegen Flevo Boys. Dit duel begint al om 14.00 uur.

Opstelling NSC: Jan van Willige, Rik Doppenberg, Dave Knikker, Keven van Essen, Houssain Jabir, Desmond Sturing, Redouan Hazzat, Yordi Grovenstein, Yannick Cornelisz, Renee Troost, Eyup Termelez

Opstelling Buitenpost: Hessel Huisman, Danny Boersma, Jelmer Vos, Mark Huizenga, Joost Jesse Visser, Halbe Elsenga, Berend Schootstra, Willem de Boer, Rolf Dijk, Rudmer Loonstra, Joran Olijve

Scoreverloop: 20. Eyup Terlemez 1-0, 22. Renee Troost. Rode kaart: 63. Keven van Essen, Eyup Termelez (NSC), Berend Schootstra (Buitenpost) Bijz.: 63. wedstrijd gestaakt

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00