Wedstrijd vv Buitenpost tegen DHSC loopt na afloop uit de hand · Foto('s): Twitter
  Twitter

Wedstrijd vv Buitenpost tegen DHSC loopt na afloop uit de hand

zaterdag 22 april 2023

BUITENPOST – Een speler van VV Buitenpost (Wim de Vries) is zaterdagmiddag knock-out geslagen door de nummer 9 (Emre Bal) van DHSC uit Utrecht. De schermutseling vond direct na het laatste fluitsignaal plaats op het veld. Meerdere mensen kwamen het veld opstormen waarna de speler van DHSC de kleedkamer in vluchtte. De wedstrijd tussen VV Buitenpost en DHSC in de 4e divisie eindigde met 2-1 in het voordeel van de thuisploeg.

Rûnwei Sport verslaggever Johannes Douma zag live op de radio bij RTV NOF de vechtpartij ontstaan.

 

Een ambulance en twee politievoertuigen kwamen ter plaatse, de speler van Buitenpost is ter plaatse behandeld aan zijn verwondingen, de DHSC speler ontving nog een rode kaart na de mishandeling. In het ziekenhuis bleek later op de avond dat de speler van Buitenpost waarschijnlijk zijn neus heeft gebroken en een zware hersenschudding heeft. De politie heeft camerabeelden opgevraagd voor de bewijslast, ook zal er door de club/speler aangifte worden gedaan bij de politie. Even na zes uur is de politie weer vertrokken vanaf sportpark De Swadde in Buitenpost. Oud-profvoetballer Wesley Sneijder was zaterdag ook aanwezig bij de wedstrijd, hij is betrokken bij de club uit Utrecht. De website Dumpert heeft beelden van het moment. Op andere beelden is te zien dat Sneijder afkeurend wegloopt na het fatale moment.

De voorzitter van DHSC (Harry Lulofs) heeft een verklaring laten optekenen: “Na de wedstrijd tussen VV Buitenpost en DHSC is er een onenigheid uitgebroken tussen een speler van DHSC en en een deel van de toeschouwers van Buitenpost die het veld hadden betreden. Hierbij heeft de betreffende speler van DHSC zichzelf fysiek verdedigt nadat hij een klap had ontvangen van een toeschouwer van Buitenpost. Als DHSC keuren wij elke vorm van geweld binnen en buiten de lijnen ten zeerste af. In navolging van onze geldende protocollen zullen wij dan ook zelf intern onderzoek doen naar de gang van zaken en op basis hiervan – waar nodig- passende maatregelen nemen. Wij zijn het bestuur van VV Buitenpost zeer dankbaar voor de constructieve medewerking”.

 

Auteur: Redactie RTV NOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
 • 00:00 - 07:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 07:00 - 09:00
  De moarnsshow
  Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
 • 09:00 - 19:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Tjerkje Broersma
 • 21:00 - 23:00
  Wat Draaie Menu
  Martin van der Velde
 • 23:00 - 00:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?