Weer Kom Erbij Week · Foto('s): RTVNOF (archief)
  RTVNOF (archief)

Weer Kom Erbij Week

donderdag 05 augustus 2021

DOKKUM – De gemeente Noareast-Fryslân organiseert in de eerste week van oktober (30 sept. t/m 7 oktober) in samenwerking met het Bolwerk en vele andere partijen ook dit jaar weer de Kom Erbij Week, de week tegen de eenzaamheid. In die week worden activiteiten georganiseerd om bewustwording op gang te brengen over wat eenzaamheid is, wat je eraan kunt doen en proberen ook het taboe wat er op het praten over eenzaamheid heerst, te doorbreken. In diezelfde week wordt er aandacht besteed aan de Week van de toegankelijkheid, die loopt van 4 t/m 8 oktober.

In oktober zijn nog meer activiteiten voorzien zoals voorlichtingen en workshops voor zorg- en welzijnsprofessionals, maar ook voor ondernemers en horeca, activiteiten voor mensen met een verstandelijke beperking, psychische kwetsbaarheid, dementie. Voor 28 oktober staat (als Corona het toelaat) het Startevent voor de brede Coalitie Kom Erbij op stapel.

Vorig jaar in september is de kerngroep gestart van deze Coalitie, met ondertekening van de vijf pijlers van eenzaamheid van VWS, dit jaar gaan we een (grote) stap verder door de Coalitie open te stellen voor deelname van alle partijen die iets kunnen en willen doen aan eenzaamheid en het bevorderen van een inclusieve samenleving, onder het motto ‘iedereen doet mee en iedereen hoort erbij’. Met de campagne  ‘trek eens mijn schoenen aan’, wordt actie gevoerd om het begrip van mensen voor elkaar te vergroten.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 19:00
    Hitz op Tongersdei
    Sjoerd Gjalt de Vries
  • 19:00 - 20:00
    Jazz Go Blue
    Gert Nitters
  • 20:00 - 21:00
    Country Trail
    Albert de Vries
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio