Wéér uitstel: principe-besluit Rondweg Wânswert van agenda gehaald · Foto('s): Ben de Jager
  Ben de Jager

Wéér uitstel: principe-besluit Rondweg Wânswert van agenda gehaald

woensdag 25 mei 2022

WANSWERT/KOLLUM – De gemeenteraad zou woensdagavond 25 mei het principe-besluit over het tracé van de Rondweg van Wânswert accorderen. Dat leest u goed, zou. Na benoeming van vijf nieuwe raadsleden, die de wethouders vervangen in de raad, werd de agenda direct aangepast. 

Fractievoorzitter Hanneke Jouta van de FNP had een punt van orde, wat de agenda betrof. “De wethâlder (oud-wethouder Theo Berends) hie foarige wike tasein dat wie foar it wykein beantwurding krije soene op de skriftlike fragen. Justermiddei om fiif oere krigen wy de antwurden binnen, dat is foar ús tekoart dei om dêr goed nei sjen te kinnen.” Mede-coalitiepartijen S!N en Gemeentebelangen waren het met de FNP eens, maar reageerden niet op het voorstel van Jouta.

De oppositiepartijen, CDA, Christenunie, VVD, BVNL en PVDA waren allemaal tegen uitstel en stemden ook tegen uitstel. “Wânswert hat mear as tweintich jier wachte, it is no tiid om troch te pakken.” Uiteindelijk hielpen de woorden van de oppositiepartijen niet.

Met de stemming van 16 stemmen voor uitstel en 13 stemmen tegen, komt het principe-besluit over de Rondweg van Wânswert zo snel mogelijk terug op de agenda. “Oer twa wiken, soe dat kinne, mar dêr beslút de agindakommisje oer”, aldus voorzitter Johannes Kramer.

Anet Terpstra uit Wânswert, die al twaalf jaar ‘vecht voor de Rondweg’, was totaal not-amused van de gang zaken. “Ik begryp hjir wurkelik wier neat fan, tsjintwurdich hawwe je dochs in Whatsapp-groep. At der dan wat is, beprate je dat dochs efkes. It giet om in prinsipe-beslút, de nuanses kinne altyd noch oanbracht wurde. It komt nammentlik gewoan wer werom yn ‘e ried. Ik snap dit echt net.”

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 19:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 19:00 - 21:00
    Gospel Time
    Tjerkje Broersma
  • 21:00 - 23:00
    Wat Draaie Menu
    Martin van der Velde
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio