Werkzaamheden Dammeloane Damwâld op schema · Foto('s): Gemeente Dantumadiel
  Gemeente Dantumadiel

Werkzaamheden Dammeloane Damwâld op schema

dinsdag 15 maart 2022

DAMWALD – Aannemer Daniel Pijnacker BV is begonnen aan de tweede fase van de werkzaamheden aan de Dammeloane in Damwâld. Eind vorig jaar is het deel buiten de bebouwde kom aangepakt. Na een werkonderbreking in de winter is nu het gedeelte binnen de bebouwde kom aan de beurt.

De weg wordt fiets- en voetgangersvriendelijker gemaakt. “Het ontwerp is in samenwerking met de buurt en Doarpsbelang tot stand gekomen. Vanuit het dorp was er een nadrukkelijke wens om het landschappelijke karakter van de weg te behouden en tegelijk de snelheid van de weggebruikers te beperken. Als gemeente wilden we graag een fietsvriendelijke inrichting. Volgens mij is dat met dit ontwerp heel goed gelukt.” vertelt wethouder Kees Wielstra.

In juni 2022 is de aannemer klaar
De eerste fase, buiten de bebouwde kom, ging snel. Vanwege werk aan het riool vraagt het werk binnen de kom iets meer tijd. Oplevering staat gepland in juni. De Dammeloane wordt in de bebouwde kom als een woonstraat met 30km/u zone ingericht. De gemeente vervangt ook de openbare verlichting door nieuwe masten en led-armaturen.

De provincie betaalt vanuit het programma ‘rafelranden Sintrale As’ mee

Door de aanleg van de As is er schade aan de weg ontstaan en zijn verkeersstromen veranderd. Daarom dragen de gemeente en de provincie beide een deel van de kosten. Ook de verkeersmaatregelen op de Miedloane, het opknappen van de Koailoane en de nieuwe inrichting van de Broekloane waren onderdeel van dit programma.

Inhaalslag Wegenonderhoud

Vanaf 2019 heeft de gemeente Dantumadiel een inhaalslag gemaakt op het onderhoud van de wegen. “Dat was en is hard nodig. We hebben als gemeente de kwaliteit verbeterd van de wegwerkzaamheden zelf en van de communicatie die daarbij hoort.. Ik hoop dat weggebruikers, aanwonenden en dorpsbelangen dat ook zo beleven.” Nog niet alles is op orde. “Diverse werkzaamheden aan wegen en rioolsystemen zijn in de gemeentelijke begroting opgenomen, dus ook de komende jaren timmert Dantumadiel hard aan de weg!”.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Werkzaamheden Dammeloane Damwâld op schema · Foto('s): Gemeente Dantumadiel
Werkzaamheden Dammeloane Damwâld op schema · Foto('s): Gemeente Dantumadiel
  Gemeente Dantumadiel

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 18:00
    Ouwe Meuk
    Leo Smidt
  • 18:00 - 19:00
    Willem yn 'e Jûn
    Willem Mulder
  • 19:00 - 20:00
    Fryslân Fan
    Jaap van der Laan
  • 20:00 - 21:00
    Werom yn de tiid
    Sietse Weistra
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio