Wessel van der Galiën komt VV Buitenpost versterken · Foto('s): Paul Loonstra
  Paul Loonstra

Wessel van der Galiën komt VV Buitenpost versterken

vrijdag 19 juni 2020

BUITENPOST – Wessel van der Galiën uit Groningen komt VV Buitenpost versterken. De afgelopen zeven seizoenen was de verdediger basisspeler bij VEV’67. Hij stopte bij de vereniging uit Leek om op wereldreis te gaan. Omdat die reis door de coronacrisis niet door kan gaan, hoefde de geboren Fries niet lang na te denken over de vraag of hij bij de hoofdklasser wilde komen voetballen. “Komend seizoen met Buitenpost naar Amsterdam. Dat is wel iets anders dan Marum uit”, lacht Wessel. “Ik ben ontzettend blij met deze kans, fantastisch.”

Bijzonder gelopen
De 24-jarige Wessel van der Galiën is de vervanger van Joost Jesse Visser, die net voor de overschrijvingsdatum besloot naar Leeuwarder Zwaluwen te vertrekken. “We moesten snel schakelen. In onze zoektocht naar een nieuwe, ervaren verdediger kwamen we via onze speler Danny Boersma uit bij zijn oude vriend Wessel. Gelukkig was hij direct enthousiast. Ik ga graag met hem aan de slag, zodat hij zo snel mogelijk het niveau van de groep oppakt”, zegt Buitenpost-trainer Jasper Bouma. “Het is bijzonder gelopen”, vertelt Wessel. “In de winterstop heb ik bij VEV aangegeven te stoppen vanwege de wereldreis. Nu kreeg ik een telefoontje om bij Buitenpost te komen. Dat wakkerde meteen mijn ambitie aan. Deze kans kon ik niet laten lopen.”

Vaste waarde
Wessel is bij Be Quick Dokkum begonnen met voetballen. Daarna speelde hij bij Aruba Juniors en vervolgens na een verhuizing naar Nietap bij VEV’67. Daar debuteerde hij op z’n achttiende in het eerste en was hij van vaste waarde. De fysiek sterke verdediger is snel, technisch en kopsterk. Hij speelt voornamelijk centraal achterin. De masterstudent International Business and Management woont in Groningen en hoopt binnenkort zijn studie af te ronden.

Strijd leveren
“Het is een grote stap van de tweede klasse naar de hoofdklasse. Maar ik heb ook in de eerste klasse gevoetbald. Ik ben leergierig en ga de concurrentie aan”, zegt Wessel. Hij heeft in het verleden verschillende wedstrijden tegen Buitenpost gespeeld. “Het is een dorpsclub met veel eigen jeugd, dat spreekt me aan. Dat ze spelers niet betalen, zegt ook iets over de club.” Hij is zich ervan bewust dat Buitenpost weer een lastig seizoen tegemoet gaat in de hoofdklasse. “Ik weet hoe het is om tegen degradatie te voetballen. We moeten veel strijd leveren en daarin ligt mijn kracht.”

Fotobijschrift: Wessel van der Galiën krijgt het Buitenpost-shirt overhandigd van Jasper Bouma. Foto: Paul Loonstra

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Harteklanken
  Tijdens het ontbijt op zaterdagochtend brengt RTV NOF geestelijke Harteklanken.
 • 09:00 - 11:00
  Klankbord
  Geestelijk verzoekplaten programma. Tijdens het programma bestaat de mogelijkheid om telefonisch een lied met een boodschap aan te vragen voor een zieke of jarige of gewoon zomaar.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Hollandse toppers
  Elke zaterdagavond hoor je Tinus uit je speakers komen. De gezelligste hits en meezingers komen voorbij in Hollandse toppers!
 • 20:00 - 23:00
  Hollands op zijn best
  Nederlandstalig verzoekplaten-programma voor iedereen, voor jong en oud. Bel voor een plaat naar (0511) 44 12 02.
 • 23:00 - 00:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?