Westereender slager Riemersma toont ambacht aan CDA Dantumadiel · Foto('s): 

Westereender slager Riemersma toont ambacht aan CDA Dantumadiel

maandag 27 januari 2014

CDA Dantumadiel is zeer geïnteresseerd in het midden– en kleinbedrijf (mkb) in  Dantumadiel. Er wordt wel gezegd dat  juist deze categorie van bedrijven de motor zijn van onze lokale economie. Slagerij Riemersma in de Westereen is het voorbeeld dat succesvol ondernemen met een ambachtelijk kwaliteitsproduct goed mogelijk is. Totaal werken 8 mensen bij Slagerij Riemersma, die graag hun ambacht toonden aan CDA Dantumadiel tijdens een werkbezoek.

Het  winkelpand  en slachterij van slagerij Riemersma staat aan de Tjerkestrjitte in de Westereen. De winkel heeft een grote toonbank van bijna 9 meter waarin zeer veel gevarieerd vlees ligt. Er wordt nog steeds ambachtelijk geslacht en dat is tegenwoordig  zeldzaam. Slagerij Riemersma  weet waar de beesten vandaan komen en zoekt ze zorgvuldig uit. Met veel enthousiasme geeft Slager Riemersma en zijn vrouw ons een rondleiding in de slachterij en er wordt verteld  wat in iedere ruimte gebeurt. Vooral de slachtruimte maakt indruk en de grote machines waar gehakt, worst of paté worden gedraaid. Er staan kasten met worsten en vlees om te  roken. Bijzonder is de voorraad van de vele kruiden voor de geheime recepten om vleesproducten lekker te maken en hun eigen karakter te geven.
“In slachter mei in grutte namme rûnom yn de regio, dit is it foarbyld fan in sûn famyljebedriuw dat oan’e basis leit fan de ekonomy yn Dantumadiel” aldus CDA lijsttrekker Roelof Bos.

De CDA fractie merkt op dat alles er heel schoon uitziet. De klantenkring is niet alleen uit de Westereen en omgeving maar komt ook verder weg. De klant waardeert de kwaliteit. Inmiddels is de derde generatie aan het werk bij Slagerij Riemersma. Het is de bedoeling om het familiebedrijf voort te zetten. De CDA fractie heeft verschillende vleessoorten geproefd en kan beamen dat  ambachtelijk vlees heerlijk is.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 19:00
    Hitz op Tongersdei
    Sjoerd Gjalt de Vries
  • 19:00 - 20:00
    Jazz Go Blue
    Gert Nitters
  • 20:00 - 21:00
    Country Trail
    Albert de Vries
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio