Wethouder de Vries geeft aftrap voorbereidingen Prokkelweek

Dinsdag 14-01-2020
DOKKUM - Stichting Prokkel brengt sinds 2007 op landelijk niveau ontmoetingen tot stand tussen mensen met en zonder een verstandelijke beperking. Om te laten zien hoe belangrijk en waardevol deze ontmoetingen zijn, is er elk jaar een Prokkelweek. Afgelopen maandag gaf wethouder Jouke Douwe de Vries in het stadhuis te Dokkum de officiële aftrap voor de voorbereidingstijd tot deze speciale week.

De wethouder nam de microfoon. Hij zong mee met de Crazy Ones, een popgroep ontstaan uit een maatjesproject. Een goed voorbeeld van een Prokkel, een samenwerking tussen mensen met- en zonder een beperking.

Prokkelweek: 8 t/m 13 juni
Dit jaar is de Prokkelweek van 8 tot en met 13 juni. Iedereen kan meedoen. Tijdens deze week vinden er verschillende activiteiten plaats tussen mensen met en mensen zonder verstandelijke beperking. Eén week als voorbeeld en inspiratie voor de rest van het jaar.Resultaten van onderzoeken naar de integratie van mensen met een (verstandelijke) beperking tonen namelijk aan dat er binnen de Nederlandse samenleving weinig oog is voor mensen met een (verstandelijke) handicap. Zij tellen minder mee en de samenleving is op veel terreinen niet op hen aangepast. Dit terwijl zij dezelfde rechten hebben als mensen zonder beperking.

Meer informatie: www.prokkel.nl

terug naar overzicht
Wethouder de Vries geeft aftrap voorbereidingen ProkkelweekWethouder de Vries geeft aftrap voorbereidingen Prokkelweek
© Foto's: Nanne Nicolai

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie