Wethouder Jelle Boerema is woedend over vernielingen

Maandag 11-07-2016
KOLLUM - De afgelopen maanden vonden er veel vernielingen in Kollum plaats. Met name lantaarnpalen, bushokjes en straatmeubilair moesten het ontgelden. Afgelopen weekend was het weer raak. Dit maal waren de onlangs aangeplante bomen rond Meckamastate aan de beurt. De onderstaande foto laat het trieste resultaat zien van vernielzucht en zinloos vandalisme.

In de pen kruipen om je ongenoegen aan te kaarten heeft dikwijls te maken met een vorm van onmacht. En zo voel ik het ook want wederom is er van de daders geen spoor. Het gebeurt altijd midden in de nacht. Waarom doen mensen dit? Uit verveling, om stoer te doen, drank en/of drugsgebruik of is het onvrede.

Maar wat ook de aanleiding is, dit kan toch geen reden zijn om vernielingen te plegen. Tel eerst eens tot tien of als men zijn agressie kwijt moet. Ga sporten of ga bij verveling vrijwilligerswerk doen. Maar blijf met je poten van andermans spullen af! Hoop dat de daders spijt krijgen en het lef hebben om zich te melden. Dan kunnen we samen naar een oplossing zoeken.

De maatschappelijke impact van vandalisme is groot. Het leidt tot verloedering  en achteruitgang van de openbare ruimte en daarmee een directe aantasting van het woonplezier van onze inwoners. Bovendien brengt het herstel van de schade enorme kosten voor onze gemeente met zich mee.

Wat kunt u doen? Meld het altijd bij de politie via 0900-8844, of neem contact op met de gemeente. Als wij weten op welke locaties vernielingen worden gepleegd, proberen wij deze plekken beter in de gaten te houden of worden andere maatregelen genomen om vandalen af te schrikken. Ook is schade dan snel te repareren. Vernielingen leiden meestal tot meer vernielingen.

Betrapt u vandalen op heterdaad? Meld dit dat meteen via nummer 112. U kunt ook een melding doen bij de wijkagent. Meld vandalisme ook bij uw buren. Zo blijft ook uw buurt alert op verdachte personen en activiteiten.

Geschreven door Jelle Boerema (wethouder gemeente Kollumerland c.a.)

terug naar overzicht
Wethouder Jelle Boerema is woest aangaande vernielingenWethouder Jelle Boerema is woest aangaande vernielingenMeer info op www.rtvnof.nl
© Foto's: Sake Beerstra

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-08:00 | RTV NOF Nonstop
08:00-09:00 | Harteklanken
09:00-11:00 | Klankbord
11:00-14:00 | Weekend Nieuwsshow
14:00-18:00 | Runwei Sport
18:00-20:00 | Hollandse toppers
20:00-23:00 | Hollands op zijn best
23:00-00:00 | Hollandse Nacht
Klik hier voor programma- informatie