Wethouder Jelle Boerema is woedend over vernielingen · Foto('s): Sake Beerstra
  Sake Beerstra

Wethouder Jelle Boerema is woedend over vernielingen

maandag 11 juli 2016

De afgelopen maanden vonden er veel vernielingen in Kollum plaats. Met name lantaarnpalen, bushokjes en straatmeubilair moesten het ontgelden. Afgelopen weekend was het weer raak. Dit maal waren de onlangs aangeplante bomen rond Meckamastate aan de beurt. De onderstaande foto laat het trieste resultaat zien van vernielzucht en zinloos vandalisme.

In de pen kruipen om je ongenoegen aan te kaarten heeft dikwijls te maken met een vorm van onmacht. En zo voel ik het ook want wederom is er van de daders geen spoor. Het gebeurt altijd midden in de nacht. Waarom doen mensen dit? Uit verveling, om stoer te doen, drank en/of drugsgebruik of is het onvrede.

Maar wat ook de aanleiding is, dit kan toch geen reden zijn om vernielingen te plegen. Tel eerst eens tot tien of als men zijn agressie kwijt moet. Ga sporten of ga bij verveling vrijwilligerswerk doen. Maar blijf met je poten van andermans spullen af! Hoop dat de daders spijt krijgen en het lef hebben om zich te melden. Dan kunnen we samen naar een oplossing zoeken.

De maatschappelijke impact van vandalisme is groot. Het leidt tot verloedering  en achteruitgang van de openbare ruimte en daarmee een directe aantasting van het woonplezier van onze inwoners. Bovendien brengt het herstel van de schade enorme kosten voor onze gemeente met zich mee.

Wat kunt u doen? Meld het altijd bij de politie via 0900-8844, of neem contact op met de gemeente. Als wij weten op welke locaties vernielingen worden gepleegd, proberen wij deze plekken beter in de gaten te houden of worden andere maatregelen genomen om vandalen af te schrikken. Ook is schade dan snel te repareren. Vernielingen leiden meestal tot meer vernielingen.

Betrapt u vandalen op heterdaad? Meld dit dat meteen via nummer 112. U kunt ook een melding doen bij de wijkagent. Meld vandalisme ook bij uw buren. Zo blijft ook uw buurt alert op verdachte personen en activiteiten.

Geschreven door Jelle Boerema (wethouder gemeente Kollumerland c.a.)

Wethouder Jelle Boerema is woedend over vernielingen · Foto('s): Sake Beerstra
Wethouder Jelle Boerema is woedend over vernielingen · Foto('s): Sake Beerstra
Wethouder Jelle Boerema is woedend over vernielingen · Foto('s): Sake Beerstra
  Sake Beerstra

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Hoezo Kleinkunst
  Hoezo Kleinkunst brengt u liedjes, sketsches en wetenswaardigheden vanaf het begin van de kleinkunst tot de jaren '90 van de vorige eeuw.
 • 19:00 - 20:00
  Fryslan Fan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Werom yn de tiid is een programma mei muzyk ut de jierren '60 en '70.
 • 21:00 - 22:00
  Capriccio
  In Capriccio laat Haite Schukking veel verschillende soorten klassieke muziek de revue passeren en vertel daarbij iets over de achtergronden van elke compositie. Vaak geniet je meer van een muziekstuk, als je iets weet over het ontstaan ervan en over de drijfveren van de componist.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · K30 Nieuws archief · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Noardeast-Fryslân / Dantumadiel · Achtkarspelen / Tytsjerksteradiel · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Reclame · Disclaimer · Organisatie · RTV Kanaal30 Geschiedenis · Donateurs · Vrijwilliger worden?