Wethouder Jouke Douwe de Vries op bezoek in Kollum · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

Wethouder Jouke Douwe de Vries op bezoek in Kollum

woensdag 29 mei 2019

Wethouder Jouke Douwe de Vries ging als ‘contactwethouder’ voor de voormalige regio Kollumerland afgelopen vrijdag op bezoek in Kollum. Sinds de bestuurlijke fusie zijn de 5 wethouders naast hun portefeuille, ook contactwethouder voor een aantal dorpen in een regio van de nieuwe gemeente Noardeast-Fryslân.

Om met de dorpen waarvan wethouder De Vries het bestuurlijk aanspreekpunt is, maakt hij dit eerste jaar, een ronde door al ‘zijn’ dorpen. Kollum heeft afgelopen vrijdag de spits afgebeten, passend bij de status van grootste dorp van de gemeente.

Positieve drive
Wethouder De Vries is onder de indruk van de energie die er is in Kollum. Niet alleen zijn er veel ontwikkelingen in het dorp, ook leden van dorpsbelang geven blijk van een positieve drive om zelf wensen te realiseren binnen hun woonomgeving. Tijdens de ontvangst op het gemeentehuis, onder het genot van een bakje koffie versnapering vond de eerste kennismaking plaats. Onderwerpen als centralisering van de ambtelijke organisatie, de gevolgen daarvan, de financiële positie, de ontwikkelingen rond de Kollumer Oproer, worden besproken.Daarna volgde een ronde door het centrum van Kollum. De wandeling ging langs de binnenkort in gebruik te nemen Campus Kollum.

Onder andere ging men langs Het Kaatsveld. Dit heeft dorpsbelang zelf als herontwikkelingsproject op zich genomen. Dorpsbelang heeft de ambitie om dit in te richten als multifunctioneel terrein, waar school, recreanten en inwoners van vele leeftijdsgroepen gebruik van kunnen maken.

Watersportdorp Kollum
Watersportdorp Kollum komt goed tot uiting bij de werkzaamheden bij de Diepswallen. De impact van de verbreding van de watergang is groot. En toch zijn er weinig klachten over de werkzaamheden, sterker nog, het is een reden dat inwoners samenkomen op de brug. Op de Voorstraat is duidelijk dat ondernemers investeren in hun onderneming en daarmee overtuigd zijn van een goede toekomst het mooie winkelcentrum.

Een verdere ontwikkeling hiervan wordt gezamenlijk opgepakt tussen de verschillende betrokken partijen en de gemeente. Kansen worden nog gezien in het ontwikkelen van het zonovergoten Rechthuisplein, het verhogen van de Molenkampsbrug en het nog verder versterken van de relatie tussen het mooie historische centrum en het functionele boodschappenplein. Beide partijen kijken tevreden terug op de kennismaking, en gaan uit van een positieve en constructieve samenwerking.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Gospelmuziek uit Noordoost-Friesland, maar ook van ver daarbuiten.
 • 21:00 - 22:00
  Geloven & Beleven
  Wekelijks ontvangen we een gast met wie gesproken over het geloof. In het gesprek wordt gesproken over persoonlijke ervaringen en de rol van het geloof in het leven van de gast.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2023 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio