Wethouder Kempenaar in gesprek met het Armoede Platform · Foto('s): Gemeente Dantumadiel
  Gemeente Dantumadiel

Wethouder Kempenaar in gesprek met het Armoede Platform

vrijdag 07 februari 2020

Wethouder Rommy Kempenaar schoof donderdag 6 februari aan bij een gesprek tussen het Armoede Platform en woningcorporaties Thús Wonen en Wonen Noordwest Friesland. Tijdens dit overleg kwamen diverse onderwerpen aan bod zoals het afstemmen van incassomomenten van woningcorporaties op de uitkeringsdatum van uitkeringen, zorgkosten die niet worden opgevangen door zorgverzekeraars of vergoed worden vanuit de WMO, maar ook inzetten op preventie van schuldenproblematiek.

Armoede is geen keus en kan iedereen overkomen
Wethouder Kempenaar vond het een waardevolle en leerzame ontmoeting. “Het is ontzettend belangrijk om zelf in gesprek te gaan met inwoners die in armoede leven. Het platform kon helder aangeven waar zij knelpunten ervaart en waar ik als wethouder wellicht een bijdrage aan kan leveren. Armoede is immers geen keus en kan een ieder van ons overkomen.”

Armoede Platform
Een tiental inwoners uit de regio hebben zitting in het Armoede Platform. Het Armoede Platform is gestart vanuit het pilotproject Armoede & Sociale Uitsluiting in Dantumadiel en Noardeast-Fryslân. De inwoners in dit platform weten wat het betekent om met weinig geld rond te moeten komen. Ze weten waar mensen in deze doelgroep tegen aanlopen; wat hun behoeftes zijn en wat er nodig is om structureel uit de armoede en sociale uitsluiting te komen.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 18:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 18:00 - 19:00
    Lytse Klankjes
    Jikke Wiersma
  • 19:00 - 21:00
    Leafde foar Muzyk
    Klaske Ferwerda
  • 21:00 - 23:00
    De Smachtwacht
    Mark en Frank Spijkers
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio