Wethouder maakt kennis met Warfstermolen · Foto('s): Gemeente Noardeast-Fryslân
  Gemeente Noardeast-Fryslân

Wethouder maakt kennis met Warfstermolen

dinsdag 18 juni 2019

Afgelopen vrijdag  bracht wethouder Jouke Douwe de Vries van de gemeente Noardeast-Fryslân een bezoek aan Warfstermolen. De Vries maakt een kennismakingsronde langs de dorpen in het oostelijk deel van de gemeente, waarvan hij het bestuurlijk aanspreekpunt is. 

De contactwethouder ging in dorpshuis De Warf in gesprek met voorzitter Arjen van den Heuvel en penningmeester Klaas de Vries van het dorpsbelang. Tijdens NLDOET realiseerden de inwoners een Minibieb, een houten hokje naast het dorpshuis. Een groot succes! Het wordt goed bezocht en er staat een verscheidenheid aan boeken.

Samenwerking met omliggende dorpen
Warfstermolen is een klein dorp met redelijk veel verloop. Sommige inwoners zijn er geboren en getogen, anderen komen voor de rust of de ruimte. De voorzieningen in de regio zijn van groot belang. Het dorpsbelang heeft daarom regelmatig overleg met de vier omliggende dorpen. Zij helpen elkaar in de promotie van activiteiten en wisselen ideeën uit om de onderlinge samenhang te versterken.

Gaswinning
Na de publicatie over de verleende vergunning voor het fracken in Pieterzijl is dit onderwerp weer actueel in deze omgeving. Het kwam tijdens het gesprek met de wethouder ook kort aan de orde.

Woningbouw
De gemeente wordt gevraagd in te springen op de behoefte voor  woningbouw en bedrijfsterreinen. Deze vraag leeft vooral bij de buurdorpen. Het dorpsbelang geeft aan dat wanneer er concrete vraag is naar kavels er goed contact moet zijn met de gemeente.

Beide partijen geven aan uit te zien naar een prettige, constructieve en open samenwerking. Vorige maand nam de wethouder een bezoek aan Kollum. Meer dorpen volgen.

 

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Wethouder maakt kennis met Warfstermolen · Foto('s): Gemeente Noardeast-Fryslân
  Gemeente Noardeast-Fryslân

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
 • 00:00 - 17:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 17:00 - 19:00
  Hitz op Tongersdei
  Sjoerd Gjalt de Vries
 • 19:00 - 20:00
  Jazz Go Blue
  Gert Nitters
 • 20:00 - 21:00
  Country Trail
  Albert de Vries
 • 21:00 - 00:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio