Wethouder Pytsje de Graaf onthult nieuwe stamtafel sportcentrum Tolhuispark · Foto('s): Gemeente Noardeast-Fryslân
  Gemeente Noardeast-Fryslân

Wethouder Pytsje de Graaf onthult nieuwe stamtafel sportcentrum Tolhuispark

donderdag 12 maart 2020

Wethouder Pytsje de Graaf heeft vandaag samen met oud-topvolleybalster Alice Posthuma de nieuwe stamtafel in de horeca van sportcentrum Tolhuispark in Dokkum onthuld.

De houten vloer uit de oude sporthal De Trimmer roept warme herinneringen op. Een deel van de vloer, met zijn originele sportbelijning, krassen, vegen en strepen is verwerkt tot blad van de nieuwe stamtafel van sportcentrum Tolhuispark. Het onderstel van de tafel is gemaakt van een oude turnbrug. Met de nieuwe stamtafel wordt een stukje geschiedenis van De Trimmer bewaart. Aan de tafel kunnen sporters mooie herinneringen ophalen. De oude vloer krijgt een bijzonder tweede leven in het nieuwe sportcentrum.

Dokkumer Volleybal Club
Het idee van de stamtafel is jaren geleden ontstaan uit een gesprek tussen Wethouder Pytsje de Graaf en Alice Posthuma. Alice Posthuma speelde jarenlang bij de Dokkumer Volleybal Club (DVC). DVC werd in 1979 voor het eerst Nederlands kampioen. De club is gestart met trainen in De Trimmer op een betonnen vloer. De nieuwe, houten vloer was een uitkomst voor de sport. De vering in de houten vloer was veel beter voor het spel en de spelers. In 1998 is DVC gefuseerd met ‘De Roeken’, volleybalvereniging uit Holwerd.

Nynke’s Meubelmakerij
De stamtafel is gemaakt door Nynke van der Veen van Nynke’s Meubelmakerij. Samen met andere meubelmakers is zij gevestigd in De Meubelmakerij in De Westereen. Ze is zo’n twee jaar geleden afgestudeerd als allround meubelmaker en steeds op zoek naar creatieve ontwerpen.

Bijschrift foto: Onthulling stamtafel sportcentrum Tolhuispark door wethouder Pytsje de Graaf.

 

 

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Hoezo Kleinkunst
  Hoezo Kleinkunst brengt u liedjes, sketsches en wetenswaardigheden vanaf het begin van de kleinkunst tot de jaren '90 van de vorige eeuw.
 • 19:00 - 20:00
  Fryslan Fan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Werom yn de tiid is een programma mei muzyk ut de jierren '60 en '70.
 • 21:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?