Wielrenster Anouska Koster wint prestigieuze titel · Foto('s): Lisanne van der Ploeg
  Lisanne van der Ploeg

Wielrenster Anouska Koster wint prestigieuze titel

vrijdag 11 december 2015

Sporter van het jaar is een categorie voor individuele sporters die een bijzondere prestatie hebben neergezet. Deze sporters steken veel tijd en energie in het beoefenen van hun sport, om het beste naar boven te halen.

De prijs is mogelijk gemaakt door Astrid Sportprijzen. Ze hebben een eigen atelier in Leeuwarden, waar ze onderscheidende sportprijzen zowel vervaardigen als graveren. Er zijn kwalitatief hoogstaande trofeeën, medailles, sportbekers en aanverwante artikelen te verkrijgen.

Tijdens de verkiezing in de Old Dutch werd Anouska Koster gekozen tot ‘Sporter van het jaar 2015’! De pas 21-jarige Anouska komt uit De Westereen en kreeg op haar elfde haar eerste racefiets. Een paar jaar later fietste ze voor WV Otto Ebbens en in 2014 kreeg ze de kans om te tekenen bij Raboliv. Daar twijfelde ze natuurlijk geen moment over, want ze wil graag doorgroeien naar de top van de wielersport. Ze is zeker al op de goede weg, want ze werd dit jaar onder andere eerste bij de Frauen Grand Prix Gippingen, derde op het EK onder de 23 jaar, vierde op het NK en dertigste bij de Giro d’Italia Internazionale Femminile. Deze prijs kan ze toevoegen aan haar indrukwekkende erelijst. ‘Het zou mooi zijn als er meer vrouwen gaan fietsen’ zei Anouska, nadat ze de prijs in ontvangst had genomen.

Samen met Anouska Koster waren ook Sjoukje Visser en Trudy Veenstra genomineerd. Sjoukje is kaatster in hart en nieren en won afgelopen zomer samen met haar formatie de 39e Frouljus PC in Franeker. Trudy is Fries kampioen crossduatlon deed ook mee aan het Nederlands kampioenschap crosstriatlon.

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Gospelmuziek uit Noordoost-Friesland, maar ook van ver daarbuiten.
 • 21:00 - 22:00
  Geloven & Beleven
  Wekelijks ontvangen we een gast met wie gesproken over het geloof. In het gesprek wordt gesproken over persoonlijke ervaringen en de rol van het geloof in het leven van de gast.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2021 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Donateurs · Vrijwilliger worden?