Winkelplein aan de Koophandel en fietstocht voor giro555 in de Weekend Nieuwsshow · Foto('s): Dries Kalsbeek
  Dries Kalsbeek

Winkelplein aan de Koophandel en fietstocht voor giro555 in de Weekend Nieuwsshow

zaterdag 16 april 2022

DE WESTEREEN – De Weekend Nieuwsshow van zaterdag 16 april zat weer boordevol verschillende onderwerpen. De show opende met Durk Durksz, die vertelde over de coalitie van Noardeast-Fryslân.

Ook was er aandacht voor het Koekoekspaad, dat er onbegaanbaar bij ligt. Volgens wethouder Kees Wielstra komt er nog voor de zomer een oplossing. Rigtje Monsma vertelde over het programma van de Admiraliteitsdagen in september, met als hoofdact BLØF. “De oare artiesten hoare we noch efkes geheim.” Het eerste uur werd afgesloten met Gerwin van Oene die vertelde over de LEADER-subsidie. “It is bedoeld om de leefberens yn de doarpen te befoarderjen.”

Atsje Lettinga is klaar voor de opening van het Waldpykpaad, zo vertelde ze in het tweede uur. “It is net echt een route, mar der binne ollegjer paden en dan kinne minsken sels een route meitsjen.” Gert Jan Nienhuis vertelde ons over de ontwikkeling van het winkelplein aan de Koophandel in Dokkum. “Het is bedoeld voor bedrijven die niet alleen verkopen maar ook iets produceren, bijvoorbeeld slager Klaas Theo Smit komt naar deze locatie.”

Anne Goaitske Breteler maakte samen met actrice Anna Drijver de podcast ‘Traanjagers’. “Juster is der út kaam en mien telefoan pingt de hiele tiid, sa folle minsken lústerje der nei!” Edwin Leffring was te gast om te vertellen over de fietsactie die wordt georganiseerd voor giro555. “Der binne ferskate routes troch de regio. Ol it jild giet nei Oekraïne.” Klaas Houtstra riep mensen op om zich aan te melden voor de reünie van Rinsumageast/Sibrandahûs. Er is een uitgebreid programma. De show werd afgesloten met een gesprek dat verslaggever Ben de Jager had met wijkagent Femme Haakma. “Ik hâld my foaral dwaande as digitale wykagint mei de wat lichtere saken, mar dy’t foar dizze regio wol hiel wichtich wêze kinne.”

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Winkelplein aan de Koophandel en fietstocht voor giro555 in de Weekend Nieuwsshow · Foto('s): Dries Kalsbeek
  Dries Kalsbeek

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 18:00
    Ouwe Meuk
    Leo Smidt
  • 18:00 - 19:00
    Willem yn 'e Jûn
    Willem Mulder
  • 19:00 - 20:00
    Fryslân Fan
    Jaap van der Laan
  • 20:00 - 21:00
    Werom yn de tiid
    Sietse Weistra
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?