Winst voor Be Quick Dokkum tegen SC Joure · Foto('s): Lammert Damsma
  Lammert Damsma

Winst voor Be Quick Dokkum tegen SC Joure

zaterdag 29 april 2017

Be Quick deed wat het moest doen, namelijk winnen van SC Joure .Op het zonnige Tolhuispark werd het 3-0 na een ruststand van 1-0. Koploper Zeerobben speelde Meppel van de mat en Hardegarijp won van Nijland, waardoor de spanning in de top blijft bestaan. In de beginfase was het rommelig van beide kanten.

Het eerste gevaar kwam van de gasten na een foutje in de Be Quick defensie. SC Joure wist niet te profiteren en even later kwam Be Quick op voorsprong. Een prima vrije trap van Richard Kempenaar werd bij de tweede paal knap ingekopt door Marcel van der Meulen, 1-0. Be Quick had een overwicht, maar slaagde er niet in om echt gevaarlijk te worden. Het tempo in de wedstrijd was te laag en veel slordigheden in de opbouw zorgden voor onnodig veel balverlies. Vijf minuten voor rust werd SC Joure gevaarlijk met een vrij doorkomende speler, maar Ynte Koopal kon de dreigende tegentreffer met een technisch supergave tackle  voorkomen.

Na de rust zorgde SC Joure voor het eerste gevaar, maar keeper Eelke Kooistra was attent bij de lage schuiver. Be Quick was vervolgens gevaarlijk via een mooie aanval over rechts. De voorzet van Rudolf Banga kwam net niet op de schoen van de inkomende Janco Wiersma. Een minuut later was Tjalling de Boer dicht bij de 2-0. Zijn mooie afstandsschot belandde echter op de lat. Het was uitstel van executie, want direct hierna was het wel raak. Janco Wiersma stuurde op links twee spelers het bos in en gaf de bal panklaar voor het doel, waar Rudolf Banga de 2-0 afdrukte.

Tien minuten voor tijd bereikte de sterk spelende Tjalling de Boer de vrijstaande Janco Wiersma, die de 3-0 voor zijn rekening nam. Na precies negentig minuten floot de goed leidende scheidsrechter K. Moed voor de laatste keer en mocht de thuisclub drie punten bijschrijven. Be Quick speelt volgende week tegen concurrent Hardegarijp, terwijl koploper Zeerobben het in Veenwouden opneemt tegen de plaatselijke trots en winnaar van de eerste periode. Twee prachtige wedstrijden die veel publiek zullen trekken.

© Verslag: Meindert van der Schaaf

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00
  • 08:00 - 10:00
  • 10:00 - 12:00
  • 12:00 - 14:00
  • 14:00 - 18:00
  • 18:00 - 20:00