Woensdagavond: massale inspraak en nadere info over AZC Dokkum · Foto('s):  RTV NOF
   RTV NOF

Woensdagavond: massale inspraak en nadere info over AZC Dokkum

woensdag 15 mei 2024

DOKKUM – Er hebben zich bij de griffier van Noardeast-Fryslân inmiddels zeker zestien mensen gemeld die willen inspreken, tijdens de informerende raadsvergadering over het mogelijke asielzoekerscentrum in Dokkum. Woensdagavond vanaf half acht wordt de gemeenteraad door het college van Noardeast-Fryslân en het COA geïnformeerd over het AZC, wat plaats moet bieden voor 250 vluchtelingen. 

Het college van Noardeast-Fryslân sprak eerder al een ‘lichte voorkeur’ uit voor de locatie Watertorenbuurt. Vanuit diezelfde buurt wordt door in ieder geval zeven bewoners ingesproken. De gemeenteraad mag na afloop van ieder inspraakmoment vragen stellen aan de persoon die inspreekt. Omwonenden van de locatie met ‘lichte voorkeur’ hebben inmiddels via meerdere brieven ook laten weten zich zorgen te maken. Ook zullen er vanuit De Trije Terpen meerdere bewoners inspreken, evenals inwoners van ’t Fûgellân.

De gemeente laat verder weten dat er publiek welkom is, maar dat de ruimte beperkt is op de publieke tribune in de raadszaal. Daarnaast zijn tekenen van goed- of afkeuring niet toegestaan tijdens een raadsbijeenkomst. Er mogen dus geen spandoeken worden geplaatst in het huis van de democratie. De bijeenkomst is vanaf 19.30 uur ook live te volgen via het tv-kanaal en de stream van streekomrop RTV NOF.

Gemeenteraad op informerend werkbezoek

Meerdere gemeenteraadsleden brachten de avond voorafgaand aan ‘It Petear’ een informerend werkbezoek aan het asielzoekerscentrum in Burgum. In Burgum wonen zo’n 600 vluchtelingen.

Auteur: Redactie RTV NOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Woensdagavond: massale inspraak en nadere info over AZC Dokkum · Foto('s):  RTV NOF
   RTV NOF

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
 • 00:00 - 07:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 07:00 - 09:00
  De moarnsshow
  Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
 • 09:00 - 19:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Tjerkje Broersma
 • 21:00 - 23:00
  Wat Draaie Menu
  Martin van der Velde
 • 23:00 - 00:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?