Woldie komt met zeep gemaakt van regionale ingrediënten · Foto('s): 

Woldie komt met zeep gemaakt van regionale ingrediënten

maandag 29 juni 2020

BLIJE/METSLAWIER/EE/ENGWIERUM – In de maanden juli en augustus 2020 kunnen mensen elke zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur op ontdekkingstocht in Noordoost-Friesland langs bloeiende vlasvelden en leuke locaties die met vlas te maken hebben. Deze vlasroute van ongeveer 30 kilometer vertelt het verhaal van de teelt van vlas tot en met het eindproduct van handbedrukt linnen.

Zaterdag 11 juli komt Wolly Prins van Woldie met handgemaakte Vlaszeep. Woldie is het Friese woord voor weldaad en staat voor de weldaad van natuurlijke producten voor mens en milieu. Wolly Prins heeft speciaal voor de vlasroute een heerlijke zeep ontwikkeld met de geur van een frisse linnenkast en ook het lijnzaad is verwerkt in de blokken zeep.  Wolly maakt ambachtelijke zepen en cosmetica met natuurlijke, verzorgende en heilzame ingrediënten. Deze ingrediënten zijn vaak afkomstig uit de regio. Zo is ook het idee ontstaan om zeep te gaan maken waarin het vlas is verwerkt. Het doel is een alternatief te bieden voor de veelal synthetische en niet zo milieu- en mensvriendelijke gangbare cosmetica.  Mooie, pure producten met veel aandacht voor vormgeving en geurcompositie. En ook het uiterlijk van de zeep doet denken aan bloeiende vlasvelden.

Nu we in deze tijd van corona vaak onze handen wassen met water en zeep is dit een heerlijke zachte zeep, puur en verzorgend.

De vlasroute begint bij de ambachtelijke textieldrukkerij in Blije. Hier ontvangt u de gratis routekaart en flyer met tips en informatie. Je kunt hier ook lekker sneupen in het winkeltje en gezellig een kopje thee of koffie drinken in de bijbehorende theetuin. Tevens in Blije is vlechtwerker Douwe van der Weij te bezoeken met o.a. hand gevlochten eenden korven van vlas. Wit u zelf het repelen van vlas ervaren? Dan kan dat ook op deze locatie in Blije. Het vernieuwde vlasmuseum in Ee is altijd vrij te bezoeken.  Demonstraties minimaal één dag van te voren reserveren i.v.m. corona. Bij  Veldzicht Metslawier kunt u koffie drinken met een heerlijke vlaskoek erbij, deze koeken worden speciaal voor de vlasroute gemaakt.  Vergeet niet om in Blije, Ternaard en Engwierum de vlasvelden te bekijken.

Meer informatie: www.vlasroute.nl

Woldie komt met zeep gemaakt van regionale ingrediënten · Foto('s): 
  

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Bertus Hatzmann
  Bertus Hatzmann van 18.00-20.00 uur met muziek en info.
 • 20:00 - 22:00
  Weekend Kick-Off
  Weekend Kick-Off is een programma wat vooral gericht is op jongeren. In dit programma wordt van alles besproken...
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?