Woningbouw of Tiny Houses op grond voormalig zwembad De Frosk?

Zondag 26-01-2020
DE WESTEREEN - Op woensdag 13 februari 2018 werd er een inloopavond georganiseerd over de toekomst van het voormalig zwembad De Frosk. Inmiddels een jaar later is er nog weinig veranderd aan het pand. Wat zijn de huidige plannen en mogelijkheden van de gemeente Dantumadiel en welke plannen zijn er het afgelopen jaar gepasseerd?

Wethouder Gerben Wiersma: ,,Een aantal ideeën zijn de revue gepasseerd. In overleg met Doarpsbelang De Westereen hebben wij deze ideeën bekeken en getoetst op haalbaarheid. De locatie zou dan een recreatieve invulling moeten krijgen. Denk hierbij aan een paintballbaan en een escaperoom, zodat het huidige gebouw bestaan kon blijven. Helaas is deze optie niet mogelijk.”

Hierdoor moet de gemeente opnieuw opzoek naar een invulling voor het verpauperde gebouw, dat in het verleden vaak doelwit was van onder andere hangjeugd. ,,Een ander plan dat is ingediend gaat over seniorenwoningen en Tiny Houses in combinatie met volkstuintjes. We willen kijken of we die plannen misschien kunnen samenvoegen. We proberen momenteel om een groep mensen te vinden die samen met ons deze plannen willen onderzoeken. De vraag blijft elke keer of deze haalbaar zijn op deze locatie. In dit geval zou het huidige gebouw dus gesloopt moeten worden.”

Inwoners van de gemeente Dantumadiel over het pand van zwembad De Frosk:

 

RTV NOF verslaggever IJde Prins ging afgelopen week de straat op om te vragen wat de inwoners graag terug willen zien op de locatie. Een veel gehoord antwoord blijft het zwembad. Volgens de gemeente Dantumadiel is dat in ieder geval geen optie. ,,We hebben het vorig jaar laten onderzoeken, maar het gebouw is niet meer geschikt voor een zwembad. Bovendien heeft de gemeente geen financiële middelen om te investeren in het huidige pand.”

Vanuit fondsen werven is ook geen optie. Het heeft doen blijken dat een zwembad op deze locatie in de huidige staat niet rendabel is. ,,Er is een groep mensen nog bezig om na te denken over een doelgroepen zwembad, iets met zoutbaden, maar in zo’n geval moet je wel iets exclusiefs hebben om het rendabel te krijgen. Je moet dan iets neerzetten, waardoor mensen uit de hele regio naar De Westereen komen en niet alleen uit de omliggende dorpen.”

Wethouder Gerben Wiersma in gesprek over de huidige situatie:

 

Wanneer er iets veranderd aan de huidige situatie? ,,Één ding is zeker, dat er in de komende periode wel echt iets moet gebeuren, want het is een troosteloze aanblik voor het dorp en dat duurt eigenlijk al te lang.”

 

 

terug naar overzicht
Woningbouw of Tiny Houses op grond voormalig zwembad De Frosk?Woningbouw of Tiny Houses op grond voormalig zwembad De Frosk?Woningbouw of Tiny Houses op grond voormalig zwembad De Frosk?
© Foto's: RTV NOF

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie