WoonFriesland investeert opnieuw in Schiermonnikoog · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

WoonFriesland investeert opnieuw in Schiermonnikoog

dinsdag 12 november 2019

WoonFriesland blijft investeren in Schiermonnikoog! Na eerder dit jaar 41 huurwoningen op het eiland te hebben verbeterd, zorgt het sociaal verhuurbedrijf ervoor dat daar nog eens 55 woningen meer kwaliteit krijgen. De werkzaamheden bestaan onder andere uit energiebesparende maatregelen, zoals het plaatsen van zonnepanelen. Het werk is inmiddels begonnen en duurt tot en met april van volgend jaar. Met deze verbeteringen investeert WoonFriesland twee miljoen euro in Schiermonnikoog.

De 55 woningen bevinden zich in de volgende straten: Stachouwerstraat, Burgemeester van den Bergstraat, Hazeblom, Kerkelaantje, Langestreek, ’t Kanaal, Zevenhuizen, Tjebbeglob, Noorderstreek, Sinteblom, Willem Dijkstraat, Willemshof, Oosterreeweg, Pathmos en Van Starkenborghstraat. Niet overal vinden evenveel werkzaamheden plaats. Over wat er in hun huis precies aan werk gebeurt, hebben alle bewoners vooraf informatie gekregen.

Stroom van je eigen dak
Waar nodig worden in de woningen de badkamer, de keuken en het toilet vervangen. Bij een groot deel van de woningen maakt de huidige beglazing plaats voor beter isolerend HR++ glas. De meeste daken krijgen zonnepanelen. Bewoners kunnen profiteren van goedkope zonnestroom van hun eigen dak.

Verder krijgen de meeste woningen mechanische ventilatie, spouwisolatie, isolatie van de kruipruimte, een rookmelder en een nieuwe meterkast. Waar nodig wordt oud voegwerk en houtrot hersteld. De dakgoten en hemelafvoeren worden nagelopen. De houten kozijnen en deuren krijgen een schilderbeurt. Een deel van de woningen krijgt kunststofkozijnen.

Informeren huurders 
Alle bewoners van de 55 woningen hebben vooraf thuis bezoek gekregen van WoonFriesland en de aannemer. Na dat bezoek ontving iedereen een boekje met informatie. Hierin staat welke werkzaamheden op welk moment plaatsvinden. Ook staat erin beschreven hoe de bewoners zich daar zo goed mogelijk op kunnen voorbereiden. Daarnaast is in de Burgemeester van den Bergstraat het Informatiepunt WoonVragen neergezet.

Goed en betaalbaar wonen 
Met deze kwaliteitsverbetering investeert WoonFriesland twee miljoen euro in Schiermonnikoog. Zo werkt het sociaal verhuurbedrijf verder aan goed en betaalbaar wonen voor mensen die dat nodig hebben. Een goede balans tussen duurzaamheid, energiezuinigheid en betaalbare kwaliteit voor huurders is hierbij het uitgangspunt.

 

 

 

 

 

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Bertus Hatzmann
  Bertus Hatzmann van 18.00-20.00 uur met muziek en info.
 • 20:00 - 22:00
  Weekend Kick-Off
  Weekend Kick-Off is een programma wat vooral gericht is op jongeren. In dit programma wordt van alles besproken...
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?