Wout Zijlstra geeft clinics Highland Games op Friese basisscholen · Foto('s): 

Wout Zijlstra geeft clinics Highland Games op Friese basisscholen

maandag 18 juni 2018

Van 3 t/m 7 augustus zijn de European Sports for All Games. In het voorprogramma van dit evenement vinden verschillende sport- en beweegactiviteiten plaats. In de maanden juni en juli verzorgt de sterkste man van Nederland, Wout Zijlstra, 8 gratis clinics Highland Games op verschillende basisscholen door heel Friesland. CBS ’t Kompas (Peasens) en CBS De Regenboog (Dokkum) zijn twee van de deelnemende basisscholen, die 20 juni meedoen.

Op 20 juni testen leerlingen van CBS ’t Kompas (Peasens) en CBS De Regenboog (Dokkum) hun krachten middels een clinic met hamerslingeren, steenstoten of gewichten gooien. Verschillende activiteiten waar kracht, kleur, passie en spektakel gecombineerd worden met geschiedenis en traditie. En dat alles onder de enthousiaste begeleiding van Wout Zijlstra, één van Nederlands meest succesvolle sterke mannen ooit!

In het kader van de European Sports for All Games geeft de organisatie acht gratis clinics Highland Games weg om Friese bassischoolkinderen met plezier in beweging te brengen. Het gaat er om dat iedereen kan meedoen, elke dag, op zijn of haar eigen level: sporten is voor iedereen #Sportsforall.

De clinics Highland Games zijn onderdeel van het hoofdprogramma van de European Sports for All Games. Wout Zijlstra geeft in augustus in Sneek en Heerenveen verschillende clinics en demonstraties Highland Games.

Deze games vinden van 3 t/m 7 augustus op verschillende locaties in Friesland plaats en worden georganiseerd door Sport Fryslân, NOC*NSF en TAFISA en wordt mogelijk gemaakt door de provincie Fryslân, Europese Unie (Erasmus+) en Stichting De Friesland en De Friesland Zorgverzekeraar.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Lytse klankjes
  Lytse klankjes is een geestelijk programma bij RTV NOF voor de jonge luisteraars.
 • 19:00 - 21:00
  Leafde foar muzyk
  Klaske neemt je mee in haar liefde voor muziek, met de mooiste muziek door haar uitgekozen.
 • 21:00 - 23:00
  De Smachtwacht
 • 23:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2023 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio