WTOC en Minnertsga in evenwicht · Foto('s): Jantsje Wiersma
  Jantsje Wiersma

WTOC en Minnertsga in evenwicht

zondag 05 november 2017

WTOC begon goed aan de wedstrijd. De eerste kans was echter voor Minnertsga, Jildert de Vries kon net niet bij de bal. WTOC kreeg kansen via Tedo de Bruin via een kopbal. Jaap de Bruin speelde Tedo de Bruin vrij die over schoot.

In de 21e minuut was het raak voor Minnertsga, een op maat gegeven voorzet werd binnen getikt door Ydo Hoekstra 1-0. Beide teams wilden er wel een wedstrijd van maken wat tot enkele kansen leidde. WTOC kwam op gelijke hoogte. Nyckele Smeding wurmde zich door de defensie en deponeerde de bal in het doel 1-1.

De tweede helft een zelfde spelbeeld. Het geluk was aan de zijde van Minnertsga. Een goedkoop gegeven strafschop door scheidsrechter Visser werd door Jildert de Vries omgezet in een doelpunt 2-1. Geoffrie Hoiting moest handelend optreden bij een goed ingeschoten vrije trap. WTOC wilde zich niet bij een nederlaag neerleggen. Jaap de Bruin kopte in de handen van keeper Jorn Helder.

Jilles Bosma schoot over. Even later kon hij wel scoren na prima voorbereidend werk van Sybren Bosma 2-2.WTOC forceerde een viertal hoekschoppen achter elkaar. Hieruit kopte Jan Smid tot twee keer toe op het doel maar even zo vaak redde Jorn Helder en hield zo WTOC van een overwinning af. Gezien de hele wedstrijd was een gelijk spel wel terecht. Komende zaterdag de bekerwedstrijd tegen Drachtster Boys.

• 00:00 - 08:00
  • 08:00 - 09:00