WTOC en Dokkum delen de punten · Foto('s): Jantsje Wiersma
  Jantsje Wiersma

WTOC en Dokkum delen de punten

zondag 22 mei 2022

DOKKUM – In een wedstrijd met twee gezichten werden de punten verdeeld. WTOC was gewaarschuwd de eerste wedstrijd werd met ruime cijfers verloren. De openingsfase was duidelijk voor Dokkum. Dokkum kreeg kansen want WTOC was duidelijk niet bij de les.

Zoals de laatste wedstrijden kwamen ze ook nu op een snelle achterstand. Reeds in de 16e min. werd het 1-0 door een doelpunt van Dennis de Bruin. Er was maar een ploeg die voetbalde en dat was Dokkum. Het was dan ook logisch dat Dokkum de voorsprong uitbreidde. In de 19e minuut was het weer raak Sander van der Ploeg kon vrij uithalen en scoorde de 2-0. Dokkum kreeg nog enkele goede kansen die niet werden benut zodat WTOC enige hoop mocht koesteren. Inmiddels was de geblesseerd geraakte Sietse Hoogsteen vervangen door Berend Jan Prins. In de 43e minuut was Bart Kempenaar succesvol. Hij kapte twee verdedigers uit en knalde de bal tegen het net 1-2. Een mooie opsteker voor WTOC zo vlak voor rust.

De tweede helft bleef Jan Kempenaar in de kleedkamer en kwam Wierd de Vries in het veld. Nu waren de rollen omgedraaid en was WTOC de betere ploeg. Er werden wat mogelijkheden gecreëerd om op gelijke hoogte te komen wat niet lukte. Jaap de Bruin verschafte zichzelf een grote kans maar in plaats voor eigen succes te gaan legde hij de bal breed helaas in de voeten van de tegenstander. Meteen daarop kreeg hij weer een kans zijn schot schampte de buitenkant paal.

Jilmer Dykstra en Tedo de Bruin kwamen Bart Kempenaar en Taede van der Ploeg vervangen. In de 83e minuut kreeg Dennis de Bruin zijn tweede gele kaart en mocht met rood vertrekken. WTOC bleef de gelijkmaker zoeken en dat lukte in de 87e minuut kopte Wierd de Vries raak 2-2. De rest van de wedstrijd bleef het spannend beide ploegen wilden voor de overwinning gaan. Uiteindelijk hadden beide teams vrede met het gelijke spel.