WTOC pas laat langs Suawoude · Foto('s): Jantsje Wiersma
  Jantsje Wiersma

WTOC pas laat langs Suawoude

zondag 24 maart 2024

ALDWALD – WTOC mocht vandaag aantreden tegen de hekkensluiter, een belangrijke wedstrijd om boven in de laatste periode mee te blijven doen en druk op te voeren op de top 4 van de ranglijst. De uitwedstrijd werd met 1-0 gewonnen door WTOC dus ze waren gewaarschuwd.

De intenties van WTOC waren meteen duidelijk, vanaf de aftrap werd meteen hoog druk naar voren gezet en dit resulteerde na 30 seconden meteen in een grote mogelijkheid. Nadat spits Jaap de Bruin door kopt kon Wiebe Smid alleen door op de keeper. Hij schiet echter te vlug en hierdoor recht op de keeper. In de 4e minuut breekt Bart Kempenaar door via de linkerflank en geeft de bal strak op de 2e paal. Hier kan Nyckele Smeding net voor zijn man komen en met de buitenkant van de voet schiet hij de bal via de hand van de keeper op de paal.

WTOC blijft de bovenliggende partij en weet in de 7e minuut opnieuw het aluminium te raken. Berend Jan Prins ziet de keeper te ver voor zijn doel staan en probeert het vanaf een meter of 35. De bal belandt echter bovenop de lat. Het eerste kwartier krijgt WTOC nog 2 grote mogelijkheden via Nyckele Smeding en Jaap de Bruin maar zij weten deze kansen niet te verzilveren. Hierna gaat de storm van WTOC wat liggen en heeft het meer moeite om tot grote kansen te komen. Toch krijgt het nog een goede mogelijkheid na een goede actie van Nyckele Smeding. Hij dribbelt 3 man voorbij en haalt randje zestien uit met zijn linker maar de bal vliegt net langs de kruising.

Het laatste kwartier van de 1e helft weet WTOC weer beter de vrije man te vinden en krijgt het op slag van rust weer 2 grote mogelijkheden. In de 43e minuut kan Bart Kempenaar alleen op de keeper af maar ook hij schiet de bal recht op de keeper. Nog geen minuut later krijgt Nyckele Smeding de bal met wat fortuin voor zijn voeten rond de penaltystip maar hij schiet de bal wild over. We gaan rusten met de brilstand.

In de 2e helft gaat WTOC door waar het gebleven was en krijgt na 1 minuut meteen een dot van een kans. Bart Kempenaar wordt weg gestoken maar hij kiest ervoor om in de zestien meter niet te schieten maar nog door te dribbelen waardoor de verdediger er nog net bij kan. Het spel van WTOC wordt iets stroperiger en te voorspelbaar.

Toch krijgt Jaap de Bruin een grote kans in de 59e minuut. Na een voorzet vanaf de linkerflank heeft hij alle tijd om de bal aan te nemen maar schiet de bal in één keer en produceert een zwak rollertje. Tijd voor een verse kracht, in de 66e minuut komt Sjoerd Jan Dijkstra in het veld voor Arend Castelein. In de 70e minuut krijgt Nyckele Smeding na een goede actie een schotkans maar de hoek is net iets te moeilijk en de keeper staat steeds goed gepositioneerd. Daniel Rekker komt in het veld voor Jelke Bijlstra.

In de 73e minuut komt WTOC dan toch op voorsprong. Na een goede aanval via de linkerflank stuurt Bart Kempenaar, Roel Nicolai in de diepte. Laatstgenoemde geeft de bal in één keer voor en legt hem precies op het hoofd van Jaap de Bruin, die de bal vakkundig via de grond in de onderhoek kopt 1-0. Vlak hierna word Jaap de Bruin naar de kant gehaald. Hij wordt vervangen door Simen Jelle Kampen. Nu WTOC de voorsprong heeft moet Suawoude wat meer uit hun schulp komen en dit levert WTOC meer ruimte op.

Achterin stond het goed en werd helemaal niks weggegeven. WTOC krijgt nog 2 grote kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. In de 88e minuut geeft Bart Kempenaar een puntgave voorzet op Simen Jelle Kampen. Die heeft de hoek voor het uitzoeken maar schiet de bal recht op de keeper. In de laatste minuut krijgt Wiebe Smid de grootste mogelijkheid. Na een voorzet vanaf rechts van Roel Nicolai presteert Wiebe het om de bal vanaf 2 meter bij de keeper in de handen te krijgen. Al met al een moeizame overwinning voor WTOC wat het zichzelf wat makkelijker had kunnen maken door de wedstrijd eerder in het slot te gooien.

Volgende week staat er geen wedstrijd op het programma voor WTOC.

Auteur: Redactie RTV NOF

• 00:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00