WTOC verliest van RWF

Zondag 13-10-2019
OUDWOUDE - Op het regenachtige sportpark de Wygeast te Oudwoude heeft WTOC zaterdag met 1-3 verloren van de tegenstander uit Frieschepalen. Het was een wedstrijd dat zich vooral op het middenveld afspeelde met weinig kansen voor beide partijen.

Tot aan de 30e minuut was er niet veel actie in het veld, kansen van Sybren Bosma, Jilles Bosma en Nyckele Smeding gingen rakelings naast. Met een snelle counter weet RWF het doel van WTOC te bereiken, Erik Bruinsma staat op de juiste plek en haalt de bal van de lijn. Een paar minuten later lukt het RWF weer om in de aanval te gaan en krijgt het beter spelende WTOC een minuut voor rust een tegenslag, Wieger Baron van RWF weet de stand op 0-1 te brengen.

WTOC begint de tweede helft sterk en krijgt kansen die niet beloond worden. RWF krijgt ook kansen, in de 68e minuut wordt via de rechterflank de bal voorgegeven en met een prachtige halve omhaal vanaf 20 meter raakt Wieger Bosma van RWF de lat, rondom het veld klonk gejuich zowel van thuissupporters als uitsupporters.

Hierna wordt de counter ingezet door WTOC, Nyckele Smeding schiet op goal en keeper Otmar van der Toorn weet deze te stoppen. Toch is het in de 80e minuut wel raak voor Nyckele Smeding, hij maakt het spannend door de stand op 1-1 te brengen. Na een schermutseling op het middenveld in de 85e minuut waarbij er een duidelijke overtreding op Johannes van der Ploeg wordt begaan laat scheidsrechter Jan de Groot het spel doorgaan. RWF komt hierdoor aanvallend in een meerderheidspositie en kan de stand op 1-2 brengen.

WTOC deed er alles aan om gelijk te komen maar was te slordig in de afwerking. Door slordig handelen rond het 16 metergebied maakt Abe Spinder een einde aan de hoop voor WTOC. Eindstand 1-3. Voor volgende week staat Friese Boys op de planning, een wedstrijd waar we hopen dat er veel strijd wordt geleverd. Een echte derby die na een aantal jaren weer terug is in deze omgeving.

terug naar overzicht
WTOC verliest van RWFWTOC verliest van RWFNyckele Smeding maakt hier de 1-1. Kijk voor meer foto's op www.rtvnof.nl.
© Foto's: Jantsje Wiersma


Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie