WTOC weerstaat dadendrang Kootstertille

Zondag 26-01-2020
OUDWOUDE - De koploper op bezoek, dat zou een moeilijke middag worden voor het laagstaande WTOC. Kootstertille begon furieus aan de wedstrijd. WTOC kon geen grip krijgen op de beweeglijke spelers van Kootstertille.

Geoffrie Hoiting maakte een kopbal van Jouke Waaksma onschadelijk. Taede van der Ploeg redde op de doellijn. Falco Bierma kon de bal ook niet de juiste richting geven. Uit een hoekschop kon Jaap de Bruin de bal uit het doel koppen. Kootstertille raakte nog een keer de lat. De dadendrang van Kootstertille luwde en WTOC kon weer meedoen. Een lob van Jilmer Dykstra veraste bijna doelman Albert-Jan Merkus. Kansen ontstonden er verder niet, zodat de ruststand 0-0 was.

De tweede helft een meer gelijk opgaande wedstrijd met een iets meer aanvallend Kootstertille. Doordat de vermoeidheid toenam werden de ruimtes steeds groter. WTOC had hier het meeste voordeel van, want in tegenstelling tot Kootstertille werd minder de lange bal gespeeld. De wedstrijd leek in het voordeel van Kootstertille uit te vallen. Taede van der Ploeg beging in het strafschopgebied in de 63e minuut een overtreding en de bal ging op de stip. De deze middag in bloedvorm verkerende doelman Geoffrie Hoiting stopte de strafschop. De rest van de wedstrijd waren er enkele mogelijkheden voor WTOC. De doelman kon de bal niet onder controle krijgen met Jaap de Bruin in de buurt, maar kon hem alsnog van scoren afhouden. Geoffrie Hoiting redde nog een paar keer bekwaam op schoten van Kootstertille. WTOC kreeg nog een prima kans in de slotminuut, helaas ging de bal net naast. Een gelijkspel voelde voor WTOC als een overwinning.
Volgende week de uitwedstrijd tegen Opende.

terug naar overzicht
WTOC weerstaat dadendrang KootstertilleWTOC weerstaat dadendrang KootstertilleKijk voor meer foto's op www.rtvnof.nl.
© Foto's: Jantsje Wiersma

Vandaag op de radio

00:00-08:00 | RTV NOF Nonstop
08:00-09:00 | Harteklanken
09:00-11:00 | Klankbord
11:00-14:00 | Weekend Nieuwsshow
14:00-18:00 | Runwei Sport
18:00-20:00 | Hollandse toppers
20:00-23:00 | Hollands op zijn best
23:00-00:00 | Hollandse Nacht
Klik hier voor programma- informatie