‘Yes, 3x Nes’ in Theaterkerk Nes

Zondag 10-02-2019
NES - Zaterdag 9 februari ‘Yes, 3x Nes’ in Theaterkerk Nes (Noardeast Fryslân). Om 19.00 uur gingen de deuren open van Theaterkerk Nes. Jetse Ploeg opende de avond om 19.30 uur met het aankondigen van Popkoor ‘Inspirit’ (Ameland).

Tevens was dit de primeur voor hen met een optreden aan de vaste wal. ‘Inspirit’ vertegenwoordigt alle dorpen van Ameland, 26 dames onder leiding van dirigente Julia van Houten. Het combo; Robert Mosterman (contrabas), Theo Metz (slagwerk) en Wessel Brouwer (toetsen) verzorgde de muzikale begeleiding. Een bijzonder koor met swingende nummers o.a. ‘Something in the water’, ‘Kumbaja’, ‘Leun op mij’. Het kippenvelmoment was ‘Halleluja’, dit werd beloond met een groot applaus en een staande ovatie!

‘Gewoan Oars’ voegde zich bij ‘Inspirit’, op het podium. Samen zongen de beide groepen het prachtige nummer ‘The Rose’, waarna ‘Inspirit’ het podium verliet. Popkoor ‘Gewoan Oars’ (Nes-Wierum) bestaat uit 25 dames onder leiding van Mariëlle Lammers. Dit popkoor heeft geen live combo, ze gebruiken orkestbanden. De enthousiaste dames zongen o.a. ‘Still haven’t found’ en ’Make you feel my love’. De topper was het swingende nummer ‘Something’s got a hold on me’ met daarin een solo van dirigente Mariëlle Lammers.

Daarna was er pauze, in het sfeervolle ‘Lokaal’, dat na de verbouwing onherkenbaar is geworden. Een prachtige bar met enthousiaste medewerkers, die in een razendsnel tempo de gasten van drankjes konden voorzien. Na de pauze werden er nog een aantal mooie liederen ten gehore gebracht, waaronder; ‘Mag ik dan bij jou’, prachtig gezongen door soliste Anny Hoekema, Popkoor Akkrum nam plaats op het podium naast popkoor ‘Gewoan Oars’. Gezamenlijk zongen ze ‘Stil in mij’. ‘Gewoan oars’ verliet daarna het toneel.

Wat meteen opviel bij Popkoor Akkrum was de choreografie van deze groep, een mooi schouwspel. De zangers (13) en zangeressen (26) brachten prachtige liederen ten gehore onder leiding van Lars Mulder, die tevens de groep begeleidde op piano met nummers als ‘Viva Lavida’ en ‘Somebody to love’. Het meest ontroerende nummer van deze set was ‘Gabriella’s Liet’! Het enthousiaste popkoor werd beantwoord door een swingend en klappend publiek met het lied ‘Iedereen is van de wereld’.

Omdat er geen entree was gevraagd, werd er na het laatste lied van Popkoor Akkrum een collecte gehouden voor de onkosten. Lars Mulder gaf een schitterende muzikale toegift van het prachtige nummer ‘Shallow’ uit de film ‘a Star is born’. Voor het slotlied kwamen alle koren naar voren; indrukwekkend om met zoveel mensen ‘Love shine a light’ te zingen, ook het publiek zong uit volle borst mee en zo kwam er een einde aan de prachtige avond van Yes, 3x Nes. Het feest ging nog tot middernacht door, waarna Akkrum weer in de touringcar naar het zuiden ging en Ameland in busjes naar de pier van Holwerd.

Theatertechniek (licht en geluid) was in handen van Renee Veffer RRMV Licht en geluid Dokkum. Het tweede concert van Yes 3x Nes is op 30 maart 2019 op Amela.

terug naar overzicht
Popkoor Gewoan Oars (Nes-Wierum) Voor het slotlied kwamen alle koren naar vorenMeer foto's op www.rtvof.nl
© Foto's: Peters Foto Nieuws l Beelderiseren.nl


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie