YungFrysk campagne op Singelland Burgum · Foto('s): Singelland Burgum
  Singelland Burgum

YungFrysk campagne op Singelland Burgum

donderdag 25 november 2021

BURGUM – Het Fries moet meer en duidelijker te zien zijn in het dagelijkse leven. Daarom komt de provincie Fryslân met een plan om de zichtbaarheid van de Friese taal te vergroten. Voor de campagne van YungFrysk werden onlangs foto’s gemaakt op Singelland Burgum waar ook veel aandacht voor het Frysk is.

YungFrysk
De campagne van YungFryk (#yungfrysk) op Facebook: Wy binne jong en Frysk, en moatte no wat kwyt. Ek wy ha leafde foar de taal. Ek wy wolle him behâlde. Mar dan wol op ús eigen wize. In wize mei, romte foar wat nijs, mei wurden út ’e streek, en wurden van de straat. Romte foar úse ynteresses, miskien in fout as we appe, miskien brykfrysk yn ’e caption. It is tiid om te dielen wat it Frysk foar ús betekent. It is ús taal. Wy binne Yung Frysk. Dochst mei?

Provincie Fryslân
De provincie wil in samenwerking met het Rijk zorgen dat er meer Fries gebruikt wordt. Bijvoorbeeld als het gaat om wegwijzers in de openbare ruimte, communicatie met overheden of het gebruik van het Fries bij bedrijven.

De provincie is als taalbrenger verantwoordelijk voor het borgen en bevorderen van de Friese taal. In de Bestjoersôfspraak Fryske Taal en Kultuer (BFTK) hebben het Rijk en de provincie daar afspraken over gemaakt. Met het plan Fanselssprekkend Frysk willen ze daar aan bijdragen. Centraal in het plan staat het verleiden tot het gebruik van het Fries. De provincie wil gemeenten, organisaties en ondernemers op een positieve wijze stimuleren.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
YungFrysk campagne op Singelland Burgum · Foto('s): Singelland Burgum
  Singelland Burgum

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 18:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 18:00 - 19:00
    Lytse Klankjes
    Jikke Wiersma
  • 19:00 - 21:00
    Leafde foar Muzyk
    Klaske Ferwerda
  • 21:00 - 23:00
    De Smachtwacht
    Mark en Frank Spijkers
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio