Zaak moord Ferwert op coldecasekalender · Foto('s): 

Zaak moord Ferwert op coldecasekalender

donderdag 17 januari 2019

De politie brengt in 2019 voor het derde jaar op rij een coldcasekalender uit. Daarop staat ook de zaak rondom de dood van Simone de Laat van Ferwert. Rechercheurs brengen met de kalender langlopende zaken opnieuw onder de aandacht, hopend op een doorbraak. De politie verspreidde in 2017 voor het eerst kalenders met cold cases in gevangenissen. Elke kalender bevat 52 cold cases, voor elke week één. Ook dit jaar bevat de coldcasekalender een breed palet aan politiezaken, van onopgeloste moorden en doodslagen tot vermissingszaken en onbekende doden.

De Laat reageerde niet op een telefoontje van haar ouders. Ze gingen naar haar huis en vonden haar op 4 december 1989 rond 09.30 uur. Simone had een wond op haar hoofd en was gewurgd. Er zijn aanwijzingen dat ze in een kussen is gestikt. Simone werd 30 jaar oud en woonde alleen met haar twee kinderen. Haar partner en vader van de kinderen woonde ergens anders.

Eens in de twee weken was hij een paar dagen bij hen. In de nacht van 3 op 4 december zijn alleen Simone en haar jongste zoon thuis. Na al die jaren weten de kinderen nog altijd niet wat er met hun moeder gebeurd is. Heeft u misschien iets gezien of gehoord? Laat het de politie alstublieft weten.

Zaak moord Ferwert op coldecasekalender · Foto('s): 
  

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Lytse klankjes
  Lytse klankjes is een geestelijk programma bij RTV NOF voor de jonge luisteraars.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Gospelmuziek uit Noordoost-Friesland, maar ook van ver daarbuiten.
 • 21:00 - 22:00
  Geloven & Beleven
  Wekelijks ontvangen we een gast met wie gesproken over het geloof. In het gesprek wordt gesproken over persoonlijke ervaringen en de rol van het geloof in het leven van de gast.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact