Zaalteam De Wâlden als koploper in de wachtkamer · Foto('s): Meint de Vries
  Meint de Vries

Zaalteam De Wâlden als koploper in de wachtkamer

maandag 15 april 2019

In de allerlaatste competitiewedstrijd moesten de zaalvoetbalsters van De Wâlden eigenlijk winnen van Drachtster Boys VR2 om zicht te houden op het kampioenschap. De stand vooraf was dat de Wâlden drie punten meer bij elkaar had gesprokkeld, dan de Drachtsters. Daartegenover stond dat Drachtster Boys VR2 nog twee wedstrijden moet inhalen. Het doelsaldo was in het voordeel van de Damwâldsters (+4). Na de afgang in de bekerfinale had coach Romke Wielstra met succes zijn tactiek aangepast. De Wâlden liet zien dat de 8-3 nederlaag een week eerder een incident was. Drachtster Boys werd in de eerste helft op alle fronten overklast en de 2-0 voorsprong bij rust voor De Wâlden was een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Twee keer wist Sam Bosma keepster Laura Hummel kansloos te laten.

In de tweede helft kantelde de wedstrijd gestaag. Nadat De Wâlden de kans op 3-0 niet verzilverde, was het Brenda Bekkema die tekende voor de aansluitingstreffer. Marian Meijer dompelde de Wâlden in diepe rouw door de gelijkmaker te scoren. Twee minuten later had zij zelfs de winnende treffer op haar slof, maar de paal voorkwam erger. Na een hectische slotfase met twee gele kaarten werd de vrede uiteindelijk bij een 2-2 eindstand getekend. Met dit resultaat nestelt De Wâlden zich voor het eerst dit seizoen aan de kop van de ranglijst. Drachtster Boys mag nog twee keer tegen Exstudiantes aantreden om de achterstand van drie punten te slechten.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00