Zaalteam De Wâlden gedeclasseerd in bekerfinale

Zondag 07-04-2019
DRACHTEN - Waren het de zenuwen die het met routine doorspekte team van Drachtster Boys beter onder controle leek te hebben, was het ontbreken van de twee top verdedigers Thirza Leistra en Renza Dijkstra of lag de oorzaak van de oor wassing die De Wâlden in de bekerfinael moest ondergaan misschien wel in de wedstrijdinstelling?

Wie zal het zeggen? Feit is dat De Wâlden in de éénzijdige finale werd overklast door de speelsters van Drachtster Boys VR2, die uiteindelijk met 8-3 wonnen. De druiven waren zuur in het kamp van de Damwâldsters, die in de competitie nog twee keer aan het langste eind hadden getrokken.

In de bomvolle sporthal De Drait in Drachten kregen de toeschouwers afgelopen vrijdagavond drie finales voorgeschoteld. Bij de heren in zowel de B- als A-categorie was de spanning om te snijden. Emmeloord en PKC uit Groningen kwamen uiteindelijk als winnaars uit de bus. In schril contrast met de heren werd de finale bij de vrouwen na 15 minuten vroegtijdig ontspeend van de laatste spanning. Toen scoorde Drachtster Boys haar derde doelpunt op rij en was het gat te groot om nog gedicht te worden.

Komende vrijdag staat de laatste ontmoeting van de reguliere competitie op het programma. Ook dan is Drachtster Boys VR2 weer de tegenstander. Als de Drachtsters komende maandag winnen van koploper Nieuw Roden, dan kan De Wâlden zelfs nog kampioen worden. Maar wie gelooft na het bekerechec bij De Wâlden nog in sprookjes?

© Verslag: Jouke Dantuma

terug naar overzicht
Zaalteam De Wâlden gedeclasseerd in bekerfinaleZaalteam De Wâlden gedeclasseerd in bekerfinaleMeer foto's en verslag op www.rtvnof.nl
© Foto's: Meint de vries

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie