Zaalteam De Wâlden gedeclasseerd in bekerfinale · Foto('s): Meint de vries
  Meint de vries

Zaalteam De Wâlden gedeclasseerd in bekerfinale

zondag 07 april 2019

Waren het de zenuwen die het met routine doorspekte team van Drachtster Boys beter onder controle leek te hebben, was het ontbreken van de twee top verdedigers Thirza Leistra en Renza Dijkstra of lag de oorzaak van de oor wassing die De Wâlden in de bekerfinael moest ondergaan misschien wel in de wedstrijdinstelling?

Wie zal het zeggen? Feit is dat De Wâlden in de éénzijdige finale werd overklast door de speelsters van Drachtster Boys VR2, die uiteindelijk met 8-3 wonnen. De druiven waren zuur in het kamp van de Damwâldsters, die in de competitie nog twee keer aan het langste eind hadden getrokken.

In de bomvolle sporthal De Drait in Drachten kregen de toeschouwers afgelopen vrijdagavond drie finales voorgeschoteld. Bij de heren in zowel de B- als A-categorie was de spanning om te snijden. Emmeloord en PKC uit Groningen kwamen uiteindelijk als winnaars uit de bus. In schril contrast met de heren werd de finale bij de vrouwen na 15 minuten vroegtijdig ontspeend van de laatste spanning. Toen scoorde Drachtster Boys haar derde doelpunt op rij en was het gat te groot om nog gedicht te worden.

Komende vrijdag staat de laatste ontmoeting van de reguliere competitie op het programma. Ook dan is Drachtster Boys VR2 weer de tegenstander. Als de Drachtsters komende maandag winnen van koploper Nieuw Roden, dan kan De Wâlden zelfs nog kampioen worden. Maar wie gelooft na het bekerechec bij De Wâlden nog in sprookjes?

© Verslag: Jouke Dantuma

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Zaalteam De Wâlden gedeclasseerd in bekerfinale · Foto('s): Meint de vries
Zaalteam De Wâlden gedeclasseerd in bekerfinale · Foto('s): Meint de vries
  Meint de vries

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
 • 00:00 - 17:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 17:00 - 19:00
  Hitz op Tongersdei
  Sjoerd Gjalt de Vries
 • 19:00 - 20:00
  Jazz Go Blue
  Gert Nitters
 • 20:00 - 21:00
  Country Trail
  Albert de Vries
 • 21:00 - 00:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio