Meint de Vries

woensdag 27 maart 2019

De Wâlden VR1 zal hoogstwaarschijnlijk in de hoofdklasse niet debuteren met een kampioenschap. Dan moet er een wonder gebeuren. Koploper Nieuw Roden VR2 won de kraker met 0-1 door een doelpunt, vijf minuten na rust, van Kimberly van Rooijen. Op dat moment was dit een verdiende voorsprong voor de Drentenaren. Zij speelden verzorgder en creëerden ook meer kansen. Maar ook De Wâlden had zeker op voorsprong kunnen staan. De beide keepers, Jessica Jurg en Anique Hoogeveen, hielden hun team meerdere keren op de been.

Na de voorsprong van Nieuw Roden gingen de Friezinnen met veel inzet op jacht naar de gelijkmaker en beperkte Nieuw Roden zich tot alleen maar verdedigen. Met name Sam Bosma was enkele keren heel dicht bij een doelpunt. Twee keer voorkwam de paal succes.

Komende vrijdag kan De Wâlden het verschil terugbrengen tot één doelpunt en moet dan hopen dat Nieuw Roden in haar laatste wedstrijd niet gaat winnen. De wedstrijdsponsor was dit keer Weed Free Service (milieuvriendelijke onkruidbestrijding) uit Kollum. Vanavond (woensdag) speelt De Wâlden VR1 om 19.30 uur in de Snij Noord hal een oefenwedstrijd tegen eredivisionist Drachtster Boys VR1.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00
  • 08:00 - 10:00
  • 10:00 - 12:00
  • 12:00 - 14:00
  • 14:00 - 18:00
  • 18:00 - 20:00
  • 20:00 - 22:00