Zaalteam VIOD licht Exstudiantes pootje · Foto('s): Djuke Miedema
  Djuke Miedema

Zaalteam VIOD licht Exstudiantes pootje

zondag 04 maart 2018

VIOD bestookte bijna de hele wedstrijd het doel van keepster Arina Wierda. Dit resulteerde dan ook in een 1-0 voorsprong door een prachtig doelpunt van Marije Miedema. Met de rug naar het doel gekeerd kreeg zij de bal op haar rechterbeen aangespeeld maar scoorde na een korte draai met links. Maar zoals bijna het gehele seizoen liggen fouten vaak aan de basis van de tegendoelpunten.

Lisa Grendel verspeelde de bal en tegen alle verhoudingen in werd de ruststand 1-1. Opmerkelijk moment was een actie van keepster Geeske van der Meulen die met fraaie voetbeweging, waar Wiel Coerver jaloers op zou zijn geweest, de spits van Exstudiantes in de luren legde.

Na rust eerst hetzelfde beeld. Een aanvallende VIOD en een onmachtig Exstudiantes. VIOD nam door Aafke de Hoek de leiding, maar daarna schoot Reina de Vries door een misverstand met keepster Geeske van der Meulen in eigen doel. Gelukkig liet Simone Hofer zien dat zij in kansrijke positie wel de rust kan bewaren. Zij hielp met twee doelpunten VIOD door een moeilijke fase waarin Exstudiantes een aantal grote kansen kreeg, maar telkens Geeske van der Meulen op hun weg naar succes tegen kwam.

Marije Miedema bekroonde een sterke wedstrijd met een tweede doelpunt waardoor een eindstand van 5-2 op het scorebord verscheen. Tenslotte nog de complimenten aan het adres van Rixt de Weger, die vaak moeite heeft met de omschakelmomenten, maar in deze wedstrijd verdedigend zeer sterk speelde.

Voor meer foto’s zie facebookpagina VIOD VR1.

© Verslag: Jouke Dantuma

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00