Zeilboot bij Ameland te dicht bij boorplatform · Foto('s): Kustwacht Nederland
  Kustwacht Nederland

Zeilboot bij Ameland te dicht bij boorplatform

donderdag 26 januari 2023

AMELAND – Een zeilboot is op de Noordzee bij Ameland te dichtbij een boorplatform gekomen, zo meldt Omrop Fryslân. Niet veel later raakte de boot in de buurt van Terschelling aan de grond.

De Kustwacht zag op de radar dat er een object binnen de zogeheten ‘veiligheidszone’ van het boorplatform was. Dat bleek dus om een zeilboot te gaan. De Kustwacht heeft verschillende keren geprobeerd om contact te leggen met de opvarenden van de zeilboot, maar dat is niet gelukt. Toen is het vliegtuig van de Kustwacht richting de zeilboot gevlogen. Een nieuwe poging om contact te krijgen met de zeilboot lukte ook niet. Daarom zijn medewerkers van de Kustwacht aan boord gegaan voor een controle.

“Er is een proces-verbaal opgemaakt voor het schenden van de veiligheidszone”, meldt de Kustwacht. “We hebben daarnaast een gesprek gevoerd over verantwoordelijkheid en het belang van goede reisvoorbereiding.” Na de controle mocht de zeilboot weer verder, maar zo’n twee uur later strandde de boot bij Terschelling. De reddingsboot van het KNRM-station Vlieland was toevallig in de buurt aan het trainen en heeft de zeilboot naar de haven van Vlieland gesleept.

Auteur: Redactie RTV NOF

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 16:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 16:00 - 18:00
  Op naar het weekend!
  Peter Visser neemt je mee het weekend in met gezellige muziek.
 • 18:00 - 20:00
  Hits op Freed
  Het interactieve Nederlandstalige verzoekprogramma van Sjoerd Gjalt de Vries. Beleef het elke vrijdagavond mee. Bij Hits op Freed worden er naast liedjes ook leuke interviews uitgezonden en kun je naar de studio bellen om een plaatje aan te vragen. Voor ieder wat wils: Hits op Freed, elke vrijdag van 18.00 tot 20.00 uur.
 • 20:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2023 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio