Zestig miljoen als compensatie voor gaswinning bij Ternaard · Foto('s): Bote Sape Schoorstra
  Bote Sape Schoorstra

Zestig miljoen als compensatie voor gaswinning bij Ternaard

maandag 09 december 2019

De NAM heeft zestig miljoen euro over om de winning van vier miljard kuub gas bij Ternaard te compenseren. Dat werd maandag bekend op een aantal informatie-bijeenkomsten in het dorp. Het bedrag zal in tien jaarlijkse termijnen van zes miljoen euro beschikbaar komen. 

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat vertelde dat het bedrag niet bedoeld is als schadevergoeding, dat wordt apart geregeld. Volgens burgemeester Apotheker van Noardeast-Fryslân zou het geld bijvoorbeeld voor zaken als herbestemming van De Spiker en projecten voor energie-transitie worden gebruikt. Er komt een gebiedscommissie die naar de verdeling van de gelden moet kijken.

Minister Wiebes moet nog besluiten of de gaswinning in Ternaard ook echt doorgaat. De NAM wil op korte termijn een vergunning aanvragen.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Lytse klankjes
  Lytse klankjes is een geestelijk programma bij RTV NOF voor de jonge luisteraars.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Gospelmuziek uit Noordoost-Friesland, maar ook van ver daarbuiten.
 • 21:00 - 22:00
  Geloven & Beleven
  Wekelijks ontvangen we een gast met wie gesproken over het geloof. In het gesprek wordt gesproken over persoonlijke ervaringen en de rol van het geloof in het leven van de gast.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?