Zevendaagse kruidencursus bij De Kruidhof hortus van Fryslân · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

Zevendaagse kruidencursus bij De Kruidhof hortus van Fryslân

donderdag 27 februari 2020

In 2020 organiseert De Kruidhof hortus van Fryslân in Buitenpost voor de vierde keer de zevendaagse kruidencursus Kweken, Kennen en Verwerken van Kruiden. De cursus neemt je mee door het gehele proces van zaaien, kweken, oogsten en bewaren door het jaar heen. Kruiden zijn van alle tijden en steeds meer mensen ontdekken hoe belangrijk kruiden voor een gezond leven kunnen zijn. Maar welke kruiden kun je nu gebruiken en welk deel van het kruid is geschikt, hoe kan ik ze kweken, hoe gebruik je ze in de keuken en kun je eenvoudig zelf thuis huismiddeltjes maken? Allemaal vragen waar deze cursus dieper op in gaat.

In zeven dagen leer je veel over de theorie van kruiden, maar ga je ook praktisch aan de slag, zowel in de kruidentuin als met het verwerken van de kruiden tot bijvoorbeeld een zalf, een olie of een kruidenwijn. De gemaakte producten en recepten krijg je natuurlijk mee naar huis.

Tijdens de cursus leer je ook hoe je kruiden in je eten verwerkt en bereid je gezamenlijk de lunch met kruiden uit de tuinen. Mieke Willebrands (foto 2) van Miekes Kruidentuin verzorgt de cursus en werkt al ruim 40 jaar op biologische wijze met kruiden. Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat.

Cursusdata
De cursusdata zijn in 2020 op 17 april, 1 mei, 15 mei, 12 juni, 26 juni, 4 september en 25 september van 10.00 tot 16.00 uur.

Opgave en Kosten
De prijs van de cursus bedraagt € 450,00. Dit is inclusief gebruik van koffie thee, alle materialen, ingrediënten en naslagwerk, de producten die worden gemaakt tijdens de cursus en de gezonde warme biologische lunch. Daarnaast ontvangt je  een persoonlijke toegangskaart voor het gehele seizoen 2020 van De Kruidhof. Na aanmelding ontvang je een factuur om het cursusgeld te voldoen.

Opgeven kan, bij voorkeur voor 1 maart 2020 door een mail te sturen naar info@dekruidhof.nl onder vermelding van naam, aantal personen, telefoonnummer en e-mailadres.

De cursus gaat door bij minimaal 10 deelnemers. Deelnemers worden hierover tijdig geïnformeerd.

 

 

Zevendaagse kruidencursus bij De Kruidhof hortus van Fryslân · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Hoezo Kleinkunst
  Hoezo Kleinkunst brengt u liedjes, sketsches en wetenswaardigheden vanaf het begin van de kleinkunst tot de jaren '90 van de vorige eeuw.
 • 19:00 - 20:00
  Fryslan Fan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Werom yn de tiid is een programma mei muzyk ut de jierren '60 en '70.
 • 21:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?