“Zingende zaag” en Foarút mei de Handel in de Weekend Nieuwsshow · Foto('s): WNS
  WNS

“Zingende zaag” en Foarút mei de Handel in de Weekend Nieuwsshow

zaterdag 09 april 2016

Het radioprogramma De Weekend Nieuwsshow verwelkomde zaterdag opnieuw een keur aan gasten. Zo kwamen er twee klassieke muziekanten langs die een ‘zingende zaag’ bespeelden en vertelde één van de organisatoren over het evenement Foarùt mei de Handel. 

Muzikanten Annette Scholten en Nanke Flach kwamen voorafgaand aan hun concert in De Schierstins in Feanwâlden, langs bij RTV NOF. Het duo bespeelt een bijzonder instrument: de lame sonore, ook wel een ‘zingende zaag’ genoemd. “Veel mensen krijgen echt tranen in hun ogen als ik er tijdens een concert op speel”, verteld Scholten. “Als de lame sonore wordt bespeeld, zie je altijd dat mensen naar elkaar beginnen te fluisteren dat ze het zo’n bijzonder instrument vinden”, vult Flach aan. Natuurlijk bespeelden de muzikanten de zingende zaag even live in de studio.

In diezelfde studio kwam ook Willem Kooistra langs, één van de organistatoren van Foarùt mei de Handel. Dit is een groot evenement van negen kilometer lang in het kader van de opening van de Centrale As in oktober. “We zijn nog maar vier weken bezig, maar zitten nu al op twee kilometer aan deelnemers”, gaf Kooistra aan. Elders op rtvnof.nl meer hierover.

De Weekend Nieuwsshow is iedere zaterdag tussen 11.00 uur – 14.00 uur te beluisteren op RTV NOF en terug te luisteren in de herhaling op zondag en op www.rtvnof.nl.

 

 

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
“Zingende zaag” en Foarút mei de Handel in de Weekend Nieuwsshow · Foto('s): WNS
  WNS

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Gospelmuziek uit Noordoost-Friesland, maar ook van ver daarbuiten.
 • 21:00 - 22:00
  Geloven & Beleven
  Wekelijks ontvangen we een gast met wie gesproken over het geloof. In het gesprek wordt gesproken over persoonlijke ervaringen en de rol van het geloof in het leven van de gast.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2023 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio